IDEMO NA PIJAC!

PRELOG Miris jeseni u zraku, jabuke i maćuhice kraljice su tržnice!

Na preloškoj tržnici, popularnom 'pijacu' živahno je od ranog jutra

Iako nam prodavači govore kako konstantno opada interes kupaca, a uvjerili smo se da je i slabija ponuda, od jutra je bio pojačani interes za odjeću, obuću, te za cvijeće. To je ono što je konstantno, te se redovno nadopunjuje i prilagođava sezoni.

Tražile su se maćuhice, kažu nam i za dvorište, kuću, kao i za groblje. Doista su prekrasne u svim bojama, a cijena im je 0,60 centi, dok ćete za viseću maćuhicu izdvojiti 1 euro, tu je i caluna po 3 ili 4 eura, heuchera po 3 eura, herbe trajnice po 3 eura, te paprat po 4 eura, a multiflora po 2 eura.

Što se povrća tiče, paprike su još uvijek po 2 eura, patlidžan po 1,50 eura, svježi šampinjoni netom ubrani po 4 eura, dok ćete za grah izdvojiti također 4 eura po kilogramu, a 500 grama lješnjaka dostupno je za 5 eura po kilogramu. Kupus se prodaje po 2 eura za kilogram, mahune za 4 eura, a luk za 1.50 eura.

Za ručak možete kuhati i ukusnu juhu od domaćih tikvi koje se prodaju za euro po kilogramu, a tu je i domaći jabučni ocat po 3 eura za litru, dok se cijena ukusnih jabuka kreće oko 1 euro, do 1.50 eura po kilogramu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije