VRIJEDNA ISKUSTVA

TEHNIČKA ŠKOLA ČAKOVEC Učenici otkrili nove obzore iz mobilnosti u Njemačkoj i Portugalu

Završni dio projekta „Tehni(č)ka za budućnost“

Mnogo su korisnih informacija i zanimljivih činjenica čuli prisutni učenici i nastavnici Tehničke škole Čakovec u petak, 13. rujna 2024. u multimedijalnoj dvorani RCK-a slušajući priče dvadesetčetvero učenika, sudionika mobilnosti u Njemačkoj i Portugalu.

Posljednja je to aktivnost učenika razrednih odjela 4. RT, 4. ST, 4. ET i 4. MT u okviru jednogodišnjeg Erasmus + projekta „Tehni(č)ka za budućnost“ koji je završio 15. rujna 2024.

U jedan školski sat trebalo je zgusnuti sva iskustva, uspomene, sjećanja, doživljaje i dojmove. Odlična uvertira u prezentiranje učenika, sudionika mobilnosti u Leipzigu, a potom i učenika s mobilnosti u Bragi bio je videouradak Tina Gašparlina iz 4. RT razrednog odjela kojim je obuhvatio najzanimljivije trenutke s obje mobilnosti, pružio mnoge informacije i na engleskom jeziku prenio dojmove pojedinih učenika.

Sudionici mobilnosti upoznali su prisutne s načinom provedbe mobilnosti, pružili najvažnije informacije o hosting organizacijama (organizacije primateljice) te prenijeli svoj doživljaj kulturoloških aktivnosti proizašlih iz posjeta raznih gradova i razgleda njihovih znamenitosti, kao i zanimljive sličice provođenja slobodnog vremena. Najvažniji dio izlaganja odnosio se na radni dio mobilnosti.

Zainteresirani učenici i nastavnici, među kojima je bilo i sudionika mobilnosti koje slijede, imali su prilike čuti koja su znanja i vještine računalci, mehatroničari, elektrotehničari i strojari usvojili i poboljšali u Leipzigu i Bragi.

U Njemačkoj su svoje kompetencije brusili u web-dizajnu, Smart Homeu, freecadu i 3D printanju, dok su se mehatroničari u Portugalu usavršavali u radu na CNC strojevima, programiranju u Fusionu 360 te poslovima obrade slavina i njezinih dijelova, kao i kromiranja.

Gromoglasan pljesak mnogobrojne publike znak je da su i ovaj, posljednji dio svojih obveza u ovom projektu učenici ispunili kao i sve prijašnje – odgovorno, pametno, autentično, s dozom humora i na svoj način.

Zahvaljujemo svim učenicima koji su sudjelovali u projektu „Tehni(č)ka za budućnost“, pohvaljujemo njihov angažman i vjerujemo da su i ovom diseminacijom iskustva uspjeli prenijeti doživljaj i potaknuti učenike naše Škole da prigrle sve mogućnosti koje im se nude u narednom periodu mobilnosti do 2027. te se otisnu na neka nova putovanja i obogate svoj život!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije