važna akcija

ČAKOVEC Edukacija čakovečkih prvašića u sklopu preventivne akcije ‘Poštujte naše znakove’

Policijska uprava međimurska, u suradnji s Auto klubom Čakovec, Gradom Čakovcem i Savjetom za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, sutra 19. rujna od 10 do 12 sati na Trgu Republike u Čakovcu, provesti će preventivnu akciju "Poštujte naše znakove"

Preventivna akcija provodi se uz prometno-preventivnu akciju Auto kluba Čakovec “Sigurno u školu s HAK-om” te uz projekt “Naj-akcija” koordinacijskog odbora “Grad Čakovec-prijatelj djece”. Cilj akcije je educirati djecu za sigurno kretanje prometnicama.

Uz policijske službenike Policijske uprave međimurske i predstavnike Auto Kluba Čakovec te predsjednicu Darinku Tompoš, od gostiju i uzvanika očekuje se dolazak župana Međimurske županije, Matije Posavca te gradonačelnice Grada Čakovca, Ljerke Cividini.

Nakon dolaska učenika prvih razreda I.,II., III. Osnovne škole Čakovec i Osnovne škole Ivanovec te Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, njih ukupno 196, na Trg Republike u pratnji učitelja, na prostoru ispred Centra za kulturu uzvanici će održati kratke pozdravne govore, nakon čega će policijski službenici i predstavnici Auto kluba Čakovec, učenike podijeliti u grupe.

Svakoj grupi održat će kratko predavanje na temu sigurnog sudjelovanja u prometu i opasnostima koje im prijete, te će prezentirati sigurno kretanje prometnicama u svojstvu pješaka na poligonu, koji će sadržavati prometne znakove, zebre, semafor i dr.

Prilikom provođenja predavanja djeci će se sredstvima Grada Čakovca, Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, Auto kluba Čakovec i Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, dijeliti promidžbeni materijali, također će Auto klub Čakovec predvidjeti i HAK bojanke sudionike.

Ujedno, tijekom preventivne akcije profesorica Graditeljske škole Čakovec, Tanja Karas, s učenicima škole održat će likovnu radionicu za učenike Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec na temu sigurnosti u prometu. Likovni radovi će se naknadno izložiti u prostorima Policijske uprave međimurske. Također, tijekom preventivnih djecu će zabavljati i animirati maskote zebre (“Prugi”), dok je Auto klub Čakovec za ovu priliku osigurao okrjepu za svakog sudionika akcije.

Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije za svakog prvoškolca s područja Međimurske županije (ukupno 1122 prvašića), osigurao reflektirajući ruksak koji će primiti od strane policijskih službenika tijekom posjete školama.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije