županijska bolnica čakovec

ČAKOVEČKA BOLNICA Obilježili Svjetski dan sigurnosti pacijenata

Pacijentima je bilo omogućeno da svoja iskustva vezano uz sigurnost tijekom boravka i korištenja zdravstvenih usluga upišu u knjigu dojmova

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) prepoznajući sigurnost pacijenta kao globalni zdravstveni prioritet podržala je obilježavanje Svjetskog dana sigurnosti pacijenata svake godine 17. rujna.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana sigurnosti pacijenta je podizanje globalne svijesti o sigurnosti pacijenta i poticanje aktivnosti za što sigurniju zdravstvenu skrb u cijelom svijetu, na svim razinama. Sloganom „Get it right, make it safe“ ove godine je istaknuta iznimna važnost točne i pravovremene dijagnoze u osiguravanju sigurnosti pacijenata i poboljšavanju zdravstvenih ishoda.

Tim povodom, djelatnici Županijske bolnice Čakovec odazvali su se obilježavanju od 9 do 11 sati dijeljenjem edukativnih letaka i informiranjem pacijenata. Pacijentima je bilo omogućeno da svoja iskustva vezano uz sigurnost tijekom boravka i korištenja zdravstvenih usluga upišu u knjigu dojmova.

Također, djelatnice Jedinice za osiguranje i unapređenje kvalitete zdravstvene zaštite sudjelovale su na trećem simpoziju Društva za kvalitetu HUMS pod nazivom „Sigurnost pacijenata“. Simpozij je posvećen sigurnosti pacijenata koji su strani državljani i utjecaju jezičnih barijera na dijagnostički proces. “Radi pravilno, učini sigurnim“ ovogodišnji je slogan, a timski rad i pozitivna organizacijska klima i kultura kvalitete doprinose smanjenju pogrešaka u procesu rada liječnika i medicinskih sestara.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije