FILMSKI FESTIVAL

NAŠA FILMAŠICA Film ‘Link’ Stanke Gjurić na međunarodnom festivalu u Beogradu

S ponosom najavljujemo sudjelovanje art filma "Link", autorice Stanke Gjurić, na ovogodišnjem 18. Festivalu srpskog filma fantastike, koji okuplja vrhunska domaća, regionalna i međunarodna ostvarenja iz svijeta žanrovskog filma

Osnovan 2006., ‘Festival srpskog filma fantastike’ prva je manifestacija koja se bavi filmskim stvaralaštvom u oblasti fantastike i horora. 18. Festival srpskog filma fantastike održat će se od 28.rujna do 1. listopada 2024. u Dvorani kulturnog centra u Beogradu (Srbija).

“Link” je fantastični art film koji se izdvaja po svojoj jedinstvenoj vizualnoj tehnici, spajajući crno-bijelu sliku i boju u svaki kadar, podijeljen doslovno na pola. Ova neobična vizualna kompozicija ima duboko simboličko značenje: boja i “bezbojnost” razdvajaju dva različita životna razdoblja – djetinjstvo i zrelost glavnog lika.

Središnja ideja filma usmjerena je na emotivni i introspektivni susret sa samim sobom iz prošlosti. Glavni lik, odrasla osoba, u svom foto klubu susreće djevojčicu koja je zapravo lutka. No, lutka se pretvara u živo dijete samo u otvorenom prostoru.

Ovaj film istražuje složene teme identiteta, prošlosti i samospoznaje kroz fantastične i simbolične elemente, čineći ga savršenim izborom za Festival srpskog filma fantastike, poznat po promoviranju inovativnih i nekonvencionalnih filmskih pristupa.

Sudjelovanje na ovom prestižnom festivalu predstavlja značajno priznanje za autoricu Stanku Gjurić, čija filmska vizija i kreativnost nastavljaju privlačiti pažnju domaće i međunarodne publike.

Na festivalu će, dakle, sudjelovati filmovi autora iz cijelog svijeta. Osim filmova iz Srbije, od kojih je odabrano četrnaest, uključujući četiri filma mladih do osamnaest godina, u regionalnoj selekciji nalazi se pet filmova autora iz Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije, dok će u međunarodnoj selekciji biti prikazano deset filmova filmaša iz SAD-a, Italije, Švedske, Izraela, Poljske, Tajvana, UK-a, Argentine…

Pozivamo sve ljubitelje filma koji imaju mogućnost, da ne propuste priliku vidjeti ovaj jedinstveni spoj fantastičnog i umjetničkog izraza.

https://www.youtube.com/watch?v=_9aKuilp78k

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije