GRADSKO VIJEĆE 

MURSKO SREDIŠĆE Održana 25. sjednica Gradskog vijeća: Usvojeni planovi i izvješća, fokus na projekte i obrazovanje

U ponedjeljak, 16. rujna 2024. godine u Gradskoj vijećnici održana je 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće

Sjednici je prisustvovalo dvanaest od trinaest gradskih vijećnika, a na Dnevnom redu bilo je pet točaka.

Prva točka Dnevnog reda bila je prihvaćanje Godišnjeg izvješća o radu Centra za kulturu „Rudar“ Mursko Središće za 2023. godinu.

Vijećnici su navedeno Izvješće prihvatili jednoglasno. Ravnatelj Centra za kulturu „Rudar“ Zoran Turk iznio je kako je 2023. godina bila godina nesmetanog rada u kojoj je program ostvarivan kroz cijelu godinu.

U stvaranju mlade ustanove ustalili su se neki program, nadodani su neki novi, ostvarena je suradnja s novim kazalištima i napravljeni su preliminarni dogovori i razgovori za sadržaje koji su nadodani godine 2024. Kroz godinu je održan niz filmskih projekcija, kazališnih predstava, koncerata, predavanja, književnih večeri i školskih i vrtićkih priredbi. Ukupno je bilo čak 234 različitih događanja u godinu dana.

Gradski vijećnici primili su na znanje Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje siječanj – srpanj 2024. godine koje gradonačelnik u obavljanju svoje izvršne dužnosti sukladno Statutu podnosi Gradskom vijeću.

Gradonačelnik se u svom obrazloženju osvrnuo na projekte koji se trenutno provode u gradu Mursko Središće, a to su: dogradnja Dječjeg vrtića Maslačak, izgradnja multikulturalnog centra u Sitnicama, energetska obnova sportske dvorane, izgradnja pješačko biciklističke staze u Peklenici i između Hlapičine i Murskog Središća, projekt male skele u Murskom Središću, aktivnosti oko dogradnje osnovne škole, rješavanje pravno imovinskih poslova za Sportski park, ulaganja u sportske objekte, izgradnja skele Križovec…

Treća točka Dnevnog reda bila je Odluka o sanaciji neaktivnih eksploatacijskih polja mineralnih sirovina koja je također usvojena jednoglasno.

Prema Zakonu o rudarstvu jedinica lokalne samouprave dužna je donijeti odluku o sanaciji neaktivnih eksploatacijskih polja mineralnih sirovina te je dostaviti ministarstvu nadležnom za rudarstvo u roku od 12 mjeseci od dana stupanja na snagu Zakona. U protivnom bi sav teret neke buduće sanacije spao na jedinice lokalne samouprave. Na području grada Mursko Središće nalazi se neaktivno eksploatacijsko polje građevnog pijeska i šljunka Verk – Zavrtje ukupne površine 12,51 ha.

Jednoglasno je usvojena i Odluka o dopuni Pravilnika o mjerilima za dodjelu nagrada sportašima za sportska ostvarenja. Naime, ovom dopunom Pravilnika želi se omogućiti dodjela nagrada sportašima u više kategorija, odnosno pojedinaca i momčadi, s obzirom da na javni poziv pristiže sve više prijava za sportska ostvarenja značajnih sportskih rezultata.

Posljednja točka Dnevnog reda bila je Godišnje izvješće o ostvarivanju Plana i programa rada Dječjeg vrtića Maslačak Mursko Središće u pedagoškoj godini 2023./2024. koje je usvojeno jednoglasno. Ravnateljica dječjeg vrtića Ivana Maltarić iznijela je kako Dječji vrtić Maslačak Mursko Središće i Područni odjel u Peklenici pohađa 174 djece.

U vrtiću je provedeni program predškole za djecu romske nacionalne manjine, montessori program, a potiče se tjelesni i psihomotorički razvoj djece, socio – emocionalni razvoj, spoznajni razvoj te govor, komunikacija, izražavanje i stvaralaštvo.

Gradonačelnik je pohvalio rad ravnateljice i zaposlenika dječjeg vrtića te je istaknuo kako su u tijeku radovi na dogradnji dječjeg vrtića s kojom će se postići da ne bude neupisane djece te je također iznio kako su prema Uredbi o nazivima radnih mjesta, uvjetima za raspored i koeficijentima za obračun plaće u javnim službama koju je donijela Vlada Republike Hrvatske u potpunosti usklađeni koeficijenti za sve zaposlenike Dječjeg vrtića „Maslačak“ Mursko Središće.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije