PREDSJEDNIČKI IZBORI

SDP U IZBORIMA Hajdašu Dončiću malo falilo da postane predsjednik SDP-a u prvom krugu

Nitko od petero kandidata za predsjednika SDP-a nije osvojio natpolovičnu većinu pa će se iduće subote u drugom krugu za tu dužnost boriti Siniša Hajdaš Dončić i Zoran Paunović

NITKO od petero kandidata za predsjednika SDP-a nije danas dobio natpolovičnu većinu pa će se iduće subote u drugom krugu za tu dužnost boriti Siniša Hajdaš Dončić i Zoran Paunović, donosi Index.hr.

Za nasljednika Peđe Grbina natjecali su se potpredsjednica Foruma žena Sanja Major, načelnik općine Kalnik Mladen Kešer, gradonačelnik Makarske Zoran Paunović, bivši ministar rada Mirando Mrsić i aktualni potpredsjednik stranke Siniša Hajdaš Dončić.

Hajdaš Dončić dobio gotovo 50% glasova

U drugi krug idu Hajdaš Dončić s 48.78 posto i Zoran Paunović s 20.65 posto osvojenih glasova. To znači da je Hajdašu Dončiću nedostajalo manje od 1.5 posto glasova za pobjedu u prvom krugu. 

SDP-ovci su na izborima, osim predsjednika, birali i Glavni odbor i Predsjedništvo, a pravo glasa imalo je oko 22 tisuće SDP-ovaca.

Najveća oporbena stranka će tako iduće subote, nakon Ivice Račana (koji je stranku vodio 17 godina), Zorana Milanovića (9 godina), Davora Bernardića i Peđe Grbina (po četiri godine), izabrati svog petog čelnika.

Hajdaš Dončić: Nadam se boljoj izlaznosti u drugom krugu

Nakon objave rezultata svi kandidati za predsjednika SDP-a dali su izjave, a prvi je pred kamere stao onaj s najviše glasova – Siniša Hajdaš Dončić.

– Čestitam gospodinu Paunoviću na ulasku u drugi krug. Veselim se novoj izbornoj utakmici, to mi nije strano. Smatram da energijom, znanjem i iskustvom mogu voditi SDP do pobjede. SDP prvi, a ne drugi, bio je kratak Hajdaš Dončić i napomenuo da nije razočaran te da čestita svim kandidatima.

Nije imao nikakvu poruku za protukandidata, ali nada se boljoj izlaznosti u drugom krugu.

Zoran Paunović, gradonačelnik Makarske koji je ušao u drugi krug nije se pojavio na objavi rezultata u središnjici stranke niti je odgovarao na telefonske pozive.

Mrsić i Kešer podržali Paunovića u drugom krugu

– Pozivam sve birače da izađu u drugi krug i zahvaljujem se onima koji su izašli i glasali za novi SDP. Nažalost, rezultat je takav kakav je, ali poštujem ga. Pozivam sve da glasuju za gospodina Paunovića jer Hajdaš Dončić nije budućnost SDP-a, to je povratak na staro, izjavio je Mirando Mrsić.

Njegove riječi podržao je i Mladen Kešer. “Hvala svima koji su mi dali povjerenje jer su me obvezali da dam još više za SDP. Pozivam birače da izađu u drugom krugu i da daju glas Zoranu Paunoviću”, rekao je.

Sanja Major se zahvalila svima koji su izašli na izbore, ali nije podržala ni Hajdaš Dončića ni Paunovića.

– Ovo pokazuje da bez jake političke figure ne možete ništa postići u ovoj stranci. Čestitam kandidatima koji su ušli u drugi krug. Bilo je jako napeto, postojala je varijanta da sve bude gotovo u prvom krugu. Neću se izjasniti oko podrške, ali pozivam kolege da nastave govoriti o socijaldemokratskom programu. Skromno bih rekla da sam ih ja natjerala na to. Nadam se da će se pridržavati svega što su najavljivali u kampanji, prenosi Index.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije