prelog

VELIKI KNJIŽEVNIK Ovog petka počinju Dani Kalmana Mesarića

Ovog petka, 20. rujna u Prelogu počinju Dani Kalmana Mesarića

Dani Kalmana Mesarića pokrenuti su 2021. godine. Motivacija za pokretanje bila je prije svega upoznavanje priločanaca s vlastitim sugrađaninom i poticanje interesa za njega i njegov opus, objavljivanjem njegovih djela (roman Dravom zlato plovi, 2014., komedija Gospodsko dijete, 2015., drama I u našem gradu, 2016., drama Poslovne tajne, 2017., Korak preko rampe, 2018., Joco Udmanić, 2019., Estera, 2020., te roman Poker Baltazara Bodora, 2023.), uz radionice, predavanja i promocije.

Druga motivacija bila je afirmacija Kalmanova svjetonazora i poetike predstavljanjem kreativnih sugrađana iz Preloga i okolice koji stvaraju poeziju, prozu ili dramu iz pučke poetike. Kalman Mesarić jedan je od malobrojnih suvremenih pisaca iz Međimurja čiji je doprinos hrvatskoj književnosti itekako vrijedan poštovanja i zaslužuje da se o njemu priča, da ga se čita i istražuje.

I ovogodišnji Dani Kalmana Mesarića posvećeni su edukaciji djece i mladih kao i promociji novog izdanja novele Kalmana Mesarića Divlji ples, a novost je organizacija Festivala dječjeg dramskog stvaralaštva.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije