čakovec

‘ZAGONETNA PJESMA’ Večeras ne propustite izložbu fotografija Siniše Novaka

Danas, 16. rujna u 19 sati ne propustite otvorenje izložbe 'Zagonetna pjesma' fotografa Siniše Novaka u Caffe baru Bedem u Čakovcu

Izložbena postava traje od 16.09.-29.09.2024.

Biografija autora:


Siniša Novak rođen je 23.12.1972.godine u Bludenzu (Austrija).Živi u Pribislavcu. Otac je dvije kćeri,Marije i Maje, te djed Filipe,Vita i Kaje.

Fotografijom se bavi duži niz godina. Zaljubljenik je u prirodu. Na svojim dugim šetnjama i lutanjima, svojim fotoaparatom ovjekovječuje prirodne ljepote. Izložba “Zagonetna pjesma” autorova je druga samostalna izložba fotografija.

Informacije o izložbi:

“Priroda nije ništa drugo nego zagonetna pjesma”. (Michel de Montaigne)

Citat o prirodi ovog francuskog filozofa i esejista uvodi nas u tematiku izložbe-povezanost prirode i svih živih bića(biljaka,životinja i čovjeka),te povezanost prirode sa zvukovima,tj.glazbom.U prirodi sve pjeva,sve vibrira,čuju se razni zvukovi-šum vjetra,žubor vode,pjev ptica,zujanje kukaca…


Zvukovi i glazba imaju terapeutski učinak na čovjeka-opuštaju,stvaraju osjećaj zadovoljstva i radosti,postižu sklad između duha i tijela.


Fotografije su snimljene u prirodnom ambijentu:u šumi,polju pšenice i suncokreta,u vinogradu,jezeru.
Sve fotografije su nastale na području Međimurja,te odražavaju ljubav prema rodnom kraju.
Fotografije prikazuju sklad između svih živih bića,šire pozitivne emocije,životnu energiju,odišu senzualnošću i ljepotom.


Ovom izložbom fotograf povezuje ljubav prema fotografiji,prirodi i glazbi.
Između ostalog,subjekti su i glazbeni instrumenti-violina,gitara,harmonika i handpane.
Svaka fotografija nazvana je po nekoj pjesmi(rock,world music,etno).


Autor fotografija, kao i njegovi modeli(žena,dijete,glazbenik) izražavaju osoban stav i povezanost sa prirodnim ambijentom,te doživljavaju prirodu svim čulima(dodirom,sluhom,pogledom).

Postavu izložbe fotografija “Zagonetna pjesma” možete razgledati od 16.09.-29.09.2024. u prekrasnom ambijentu terase Caffe bara Bedem.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije