DANI KOTORIBE

VIDEO/FOTO Udruge kuhaju odlična tradicionalna jela, miriši cijela Kotoriba!

U povodu obilježavanja Dana Općine Kotoriba, vezanog uz blagdan Uzvišenja Svetog Križa, poznatog i kao Jesensko Križevo, mještani i posjetitelji ovog vikenda imaju priliku uživati u bogatom kulturnom i zabavnom programu

Iako su pojedine manifestacije započele ranije, glavni dio proslave održava se ovog vikenda, 14. i 15. rujna, na prostoru kod Osnovne škole Jože Horvata Kotoriba.

Organizatori su pripremili raznovrsne aktivnosti, koje obuhvaćaju tradicionalne sajmove, izložbe, glazbene nastupe i prigodne zabavne sadržaje za sve uzraste.

Prvi dan, subota, obilježen je svečanim otvaranjem sajma lokalnih proizvoda i rukotvorina, gdje su se posjetitelji mogli upoznati s bogatom tradicijom i kulturnom baštinom ovoga kraja.

Opojni mirisi kulinarskih delicija nadaleko su se širili iz šatora u kojem je dvadesetak udruga kuhalo tradicionalna domaća jela poput graha, slatkog zelja s mesom koje posebno prija u ovim hladnim danima, potom jetrica, gulaša od krumpira te nezaobilaznih Kotoripskih vanjkovaca koji mogu biti od zelja, maka, sira.

Sutra vas očekuje svečano misno slavlje u čast Uzvišenja Svetog Križa u župnoj crkvi, izložba na Starom farofu, zabavni program ispod šatora, nastup KUD-a Kotoriba, Mažoretkinja Kotoriba, Limene glazbe, TS Frikova.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije