OPĆINA KOTORIBA

FOTO Svečana sjednica Općine Kotoriba u znaku proslave 300. godišnjice Kotoripskih protokola

Danas je u Kotoribi održana Svečana sjednica Općine povodom 300. godišnjice Kotoripskih protokola

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Hinko Virgej, a prigodne govore održali su brojni gosti.

Među njima su bili gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, saborski zastupnik Darko Klasić, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Julije Domac, zamjenik ravnatelja Fonda za zaštitu okoliša Miroslav Budiša, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina te zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Na svečanoj sjednici, načelnik Dario Friščić obratio se prisutnima s pozdravom i zahvalom, naglašavajući važnost proslave 300. godišnjice Kotoripskih protokola.

Ovi dokumenti, koji svjedoče o razvijenoj samoupravi i gospodarskom razvoju Kotoribe prije tri stoljeća, predstavljaju ključnu točku općinske povijesti.

Friščić je istaknuo da je općina u prethodnom razdoblju ostvarila značajan, iako povijesno mali, doprinos razvoju Kotoribe. Zahvalio je vijećnicima Općinskog vijeća na aktivnom sudjelovanju, kao i gospodarskim subjektima i udrugama koje obogaćuju život u općini.

Govorio je o planiranim projektima, uključujući dogradnju knjižnice i čitaonice, sanaciju nerazvrstanih cesta te završetak projektne dokumentacije za uređenje obale Šudergrabe.

Najavio je izgradnju pješačko-biciklističkih staza, obnovu fasade vatrogasnog doma i razvoj komunalne infrastrukture u poduzetničkoj zoni JUG.

Na kraju, Friščić je zahvalio svim kolegama i djelatnicima Općine na suradnji i predanom radu te čestitao Kotoripčanima Dan Općine, naglašavajući kako planova i ideja za budućnost ne nedostaje.

U kulturno umjetničkom programu nastupili su učenici Osnovne škole Jože Horvata i članovi KUD-a Kotoriba.

Nakon svečanih govora prikazan je film o realiziranim projektima općine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije