NOVA PJESMA U ZBORNIKU

VIDEO Damir Toplek oduševio na Recitalu kajkavskog pjesništva u Krapini: Pjesma, prijatelji i smijeh pod zvijezdama

Ivanovečki pjesnik i inženjer strojarstva Damir Toplek (48) ponosno je sudjelovao na 59. Kaj Recitalu Krapina, gdje je njegova nova pjesma „Mom poglej gori!“ uvrštena u zbornik i javno izvedena od renomiranih glumaca Hrvatskog kazališta

Ovaj kulturni događaj, dio tradicionalnog Tjedna kulture Krapina, okupio je ljubitelje kajkavske poezije iz cijele Hrvatske, a Toplek je svoj 11. rujna proveo u najboljem mogućem društvu – dan prije svog rođendana.

Natječaj za ovogodišnji Kaj Recital privukao je više od 160 prijava, a odabrano je 65 pjesama koje su uvrštene u zbornik.

Ukupno 39 pjesama, među kojima i Toplekova, izvedene su na otvorenoj sceni u dvorištu Galerije Grada Krapine.

Toplekov stih “Mom poglej gori!” (alternativno “Gledajte gore!”) oduševio je publiku, a sam pjesnik bio je okružen prijateljima i obožavateljima kajkavskog dijalekta.

“Proveo sam predivan dan okružen prijateljima i umjetnicima, a posebno zahvaljujem prijateljici Steli Pavičić koja mi je pravila društvo na recitalu. Krapina je uvijek posebno mjesto, a ove godine bila je još ljepša”, rekao je Toplek, koji već 24 godine radi u struci kao inženjer strojarstva, a slobodno vrijeme posvećuje pisanju, trčanju i putovanjima.

Kao dodatak kulturnom događanju, Toplek i njegova prijateljica Stela uživali su u predstavi Kerekeš Teatra “Susjedi”, a trenutke smijeha ovjekovječili su zajedničkim fotografijama s glumcima. “Ovakvi trenuci zbližavaju ljude, jačaju prijateljstva i stvaraju uspomene”, dodao je Toplek.

Nakon bogatog kulturnog dana, veselo društvo zaputilo se prema “Vinskom placu” u Krapini, gdje su plesom i pjesmom zaokružili ovaj nezaboravan doživljaj. Toplek se zahvalio organizatorima i naglasio važnost ovakvih manifestacija koje okupljaju ljude i slave kajkavsku kulturu.

“Sve manje je dobrih prijatelja, u ovom vremenu koje je čudno i ludo, zato još jednom hvala svima koji su bili dio ovog iskustva,” zaključio je Toplek.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije