dosti

PONUDIMO VIŠE V Korisnici Društva osoba s invaliditetom na izletu po Međimurju

Dana 11. rujna 2024. godine korisnici poludnevnog boravka Društva osoba s tjelesnim invaliditetom bili su na izletu po Međimurju u sklopu provedbe druge godine programa „PONUDIMO VIŠE V“ financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

.Korisnici poludnevnog boravka posjetili su Centar dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu i Marinu Prelog.

Centar dr. Rudolfa Steinera je institucija na svjetskom nivou za promociju i primjenu nauka dr. Rudolfa Steinera u svim aspektima njegovog djelovanja a naročitu na području biodinamičke poljoprivrede.

Biodinamika je holistički, ekološki i etički pristup poljodjelstvu, vrtlarstvu, hrani i prehrani u kojoj vitalnost ima najveći prioritet. Biodinamička poljoprivreda prakticira se gotovo stoljeće, na svim kontinentima. Biodinamički principi i prakse temelje se na duhovnim uvidima i praktičnim prijedlozima dr. Rudolfa Steinera, a razvijeni su suradnjom mnogih poljoprivrednika, istraživača i znanstvenika ranih 1920-ih. Steiner je posebno potaknuo poljoprivrednike da razviju osobni odnos prema biljkama, životinjama, tlu, pa čak i stajskom gnoju, kako bi holistički razmišljali o poljoprivredi.

Danas biodinamički pokret obuhvaća tisuće regenerativnih vrtova, farmi, rančeva, voćnjaka i vinograda, u širokom rasponu klime, ekološkom kontekstu i ekonomskim uvjetima na svim kontinentima svijeta.

Nakon predavanja o biodinamici razgledali smo rodnu kuću dr. Rudolfa Steinera i kolodvor na kojem je radio otac dr. Steinera. Druženje uz zakusku nastavilo se na Marini Prelog do popodnevnih sati. Cilj organizacije izleta je uključivanje osoba s  invaliditetom u društveni život, zajednice.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije