brojna sudjelovanja

AKTIVNO RAZDOBLJE Proteklih nekoliko tjedana bilo je puno izazova za čakovečke HGSS-ovce

HGSS-ovci su imali iznimno aktivno razdoblje u kojem su sudjelovali u brojnim događanjima raznog karaktera

-22.8. pokrenuta je potraga za nestalom starijom osobom koja se udaljila od kuće u Križovcu u nepoznatom smjeru nekoliko dana ranije. Intenzivna potraga u kojoj su sudjelovali potražni K9 timovi, bespilotne letjelice te timovi za traganje na vodi gorske službe, članovi lokalnih DVDova te djelatnici PU Međimurske trajala je 2 dana, nakon čega se nastavlja smanjenim intenzitetom do novih saznanja ili tragova.


-25.8. petero članova osiguravalo je Divlji triatlon u Cirkovljanu. Na utrci plivanja u “šudrani”, vožnji bicikla te trčanju po nasipu akumulacijskog jezera HE Dubrava sudjelovalo je preko 120 natjecatelja. Potrebe za intervencijom srećom nije bilo.


-Od 29.8. do 1.9. u jutarnjem i večernjem terminu osiguravalo se sudionike Festivala balona u Prelogu. Na dežurstvu su se izmjenjivale ekipe od po najmanje 3 člana u jednom plovilu kako bi u najkraćem vremenu evakuirali posade u slučaju prisilnog slijetanja na jezero HE Donja Dubrava. Intervencija srećom nije bilo.


-28.8. dva su člana pristupila ispitu za Gorskog spašavatelja HGSSa. Kandidati su ispit uspješno završili i time stekli naziv Gorski spašavatelj. Dečki, čestitamo!


-31.8. troje je članova osiguravalo veslačku utrku s 80ak natjecatelja u organizaciji Nautičkog kluba Fljojsar koja se odvijala na odvodnom kanalu HE Dubrava. Potrebe za intervencijom spašavatelja srećom nije bilo.


-31.8. u jutarnjim satima stiže dojava od OKC PU Međimurske da je pokrenuta potraga za starijom osobom koja je nestala dan ranije kupajući se u rijeci Muri u Murskom Središću. Prvog dana potrage u suradnji s PUM na teren izlazi spašavatelj s bespilotnim sustavom, no potraga na žalost ne daje rezultate. Sljedećih se dana Mura i područje uz Muru pretraživala čamcem, a u potrazi je sudjelovao i K9 potražni tim. Tri izlaska na vodu nažalost nisu dala rezultate.

Tijelo nesretnog kupaća petog su dana pronašli članovi DVD -a Mursko Središće.


-2.9. stanični je potražni tim sudjelovao u potrazi na području Stanice Varaždin za nestalom osobom kod Drave te pronašao tijelo nestale osobe.

Članovi HGSS-a u oba nesretna slučaja članovima obitelji i bližnjima izražavaju sućut.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije