VRATIŠINEC

MLADA UMJETNICA Valentina Božić- kreativka u svijetu gipsa

Da gips nije samo za soboslikarske radove već i za umjetnost, uvjerila nas je Valentina Božić (31), mlada i kreativna umjetnica iz Vratišinca

Sa gipsom se susrela ranije, jer je završila školu za pismoslikara, ali nakon toga je završila i za grafičkog tehničara, pa je gips bio u drugom planu. Sve do nedavno, kada je zbog svoje dvogodišnje kćeri Tene odlučila ostati kod kuće i posvetiti se obitelji, pa je potražila neki hobi. Zahvaljujući internetu, pronašla je ideje te ih odlučila realizirati, a gips se nametnuo kao najpodatniji materijal.


– Gips mi se činio kao najjednostavniji materijal za rad, u radu koristim kalupe i nakon izrade sve ručno oslikam akrilnim bojama, a na to nanesem završni zaštitni premaz. Prvo sam izrađivala vaze za suho cvijeće, nakon toga su se ideje počele rojiti pa sad radim i svijećnjake, pladnjeve i sezonske dekoracije, otkriva nam Valentina te dodaje:


– Volim moderan i urbani dizajn koji je popularan kod mladih obitelji, a učim u hodu. Dogodilo mi se da sam uzela vazu koja se nije osušila do kraja pa se raspala, ali nakon toga znaš što i kako treba, ističe mlada kreativka. Kako kaže, kad se zatvori u atelje tamo najlakše pronađe svoj mir. U radu je podržavaju i mora im zahvaliti, suprug Matija, roditelji Ana i Željko Polgar, punica Bernarda te tast i šogorica Ivan i Kristina Božić.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3620

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije