JAVNA PRIZNANJA

OPĆINA VRATIŠINEC Posthumna plaketa Katarini Kukovec, pečat Općine Franciski Varga i Ani Hutinec

Na večerašnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća Vratišinec dodijeljena su javna priznanja

Plaketa doktor Vinko Žganec posthumno je dodijeljena Katarini Kukovec.

Kako se navodi u obrazloženju, Kukovec je u tri mandata bila članica Općinskog vijeća, te je svojim radom i angažmanom značajno pridonijela razvoju i unapređenju sredine.

Neizbrisiv trag ostavila je i u kulturnom životu općine. Kao osnivačica Mješovitog pjevačkog zbora Dr. Vinko Žganec promovirala je kulturne vrijednosti i okupljala ljude različitih generacija potičući zajedništvo i ljubav prema glazbi. Nagradu je preuzeo njezin sin Tomislav Kukovec.

Pečat Općine primile su Franciska Varga i Ana Hutinec – najstarije članice Kulturno umjetničke udruge Društvo žena Gornji Kraljevec, u udruzi od samog osnutka te prenositeljice i učiteljice izvorne međimurske pjesme.

Zahvalnica su pripale Tereziji Mlinarić – za dugogodišnji rad kao tajnice Podružnice umirovljenika Vratišinec te Ljekarni Bećirović koja je s radom u Vratišincu započela 2004. godine, za izvanredna postignuća u farmaceutskoj djelatnosti, izvanrednoj brizi za pacijente, inovaciji u zdravstvenoj skrbi i predanosti lokalnoj zajednici.

Pohvalnice su primili Abel Babić – student Učiteljskog fakulteta u Čakovcu i član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Goronji Kraljevec za predani rad u lokalnoj zajednici, zatim Draga Antolašić – aktivna članica sportske ekipe Podružnice umirovljenika za koju osvaja mnoga odličja te time promovira općinu, Mladen Glavina za dugogodišnji velik doprinos Nogometnog klubu Sokol Vratišinec i Marija Šoltić koja se ističe u sportskim susretima umirovljenika Međimurske županije.  

Prema Odluci o dodjeli javnih priznanja Općine Vratišinec, Općinsko vijeće Općine Vratišinec
dodjeljuje:

POKROVITELJSTVO

1. KUU DRUŠTVO ŽENA GORNJI KRALJEVEC povodom obilježavanje 35. obljetnice aktivnog i
nadasve uspješnog djelovanja u području kulturno umjetničkog stvaralaštva.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije