GRADILIŠTE

DOM ZDRAVLJA ČAKOVEC Zašto rampa nije bila predviđena prvotnim projektom?

Zašto se ruši dio stubišta na ulazu u zgradu Doma zdravlja Čakovec, sagrađenu prije tek pet i pol godina, zapitali su se proteklih dana brojni pacijenti koji su prolazili pokraj objekta smještenog u kompleksu Županijske bolnice Čakovec

– U tijeku su radovi na izgradnji prilazne pješačke rampe, odgovorili su na naš upit iz Doma zdravlja Čakovec. Kako kažu, projekt je pokrenut s intencijom da se osobama smanjene pokretljivosti, onima koji koriste pomagala za kretanje te majkama s djecom u kolicima olakša i ubrza ulazak u zgradu.

– Nakon provedenog postupka jednostavne nabave, posao je sklopljen s tvrtkom Intermegrad d.o.o. iz Čakovca. Vrijednost ulaganja je 81.281 euro, uključujući i porez na dodanu vrijednost, što je osigurano iz decentraliziranih sredstava. Predviđeni rok za završetak radova je najkasnije kraj listopada. Veselimo se realizaciji ovog projekta te se nadamo da će i pacijenti i svi drugi korisnici zgrade, koji nisu skloni korištenju lifta, biti zadovoljni novim prilazom zgradi, poručuju iz Doma zdravlja.

Hvalevrijedna investicija, vrijedi zaključiti. No recimo da na ulazu u zgradu već postoji prilaz za osobe s invaliditetom koji međutim očito ne zadovoljava potrebe. Vrijedi se zapitati zašto rampa kakva se sada gradi nije bila predviđena prvotnim projektom, dok se gradila zgrada, pa ne bi bilo potrebno dodatno, nemalo ulaganje.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3620

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije