NEDELIŠĆE

DEJAN BUVAČ Čovjek kojeg pokreće ljubav prema glumi, kazalištu, ali i pjesmi

Saznajte kako je Dejan Buvač uspio oživjeti stari i zapušteni prostor nekadašnjega NM kluba u Nedelišću pokrenuvši kazališne večeri

U tijeku samog trajanja 10. kazališnih večeri sreli smo Dejana Buvača, glavnog organizatora događaja, a ujedno i voditelja Kazališne družine KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće.

Ovaj jednostavni čovjek, pun je ideja i planova vezanih za kazališni amaterizam kojim se bavi već duži niz godina. Dejan je svoju radost zbog samog održavanja ovog događaja rekao:

„ Odlučili smo da prvi vikend u devetom mjesecu, već deset godina zaredom, oživimo prostor nekadašnjeg NM kluba u Nedelišću. Time ujedno želimo skrenuti pozornost za njegovu obnovu jer posjeduje akustičnost za predstave.“

Dejan je aktivan u kulturi i glumi

Buvač je dugogodišnji predsjednik Zajednice hrvatskih kulturno – umjetničkih društava Međimurske županije, voditelj je Dječjeg gradskog kazališta Čakovec koje djeluje već 27 godina, vodi Kazališnu družinu Seljačka sloga punih 16 godina, aktivan je i 15 godina u Kazališnoj družini „Štolcer“ Čakovec, 45 godina član je Pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski, a ujedno je i tajnik zbora.

„Sve je počelo još u III. Osnovnoj školi Čakovec gdje sam bio član dramske i recitatorske grupe pod vodstvom profesorica Katice Bajuk i Lidije Supančić gdje se razvila ljubav prema jezičnom i glumačkom izričaju. Ljubav prema glumi nastavila se i u srednjoj školi gdje sam bio član dramske grupe koju je vodila Marija Jelinek, profesorica hrvatskog jezika.

Još 1980. godine, sa svojih 15 godina, krenuo je u Kazališni amaterski studio Čakovec koji je kasnije i sam vodio, prisjeća se Dejan.

Pripreme za festival kazališnih amatera

– Početkom rujna uvijek krećemo s probama kako bismo se stigli pripremiti za festival kazališnih amatera u Prelogu koji se odvija početkom travnja. Najveći uspjeh Kazališne družine Sloge jest predstava „Ministričin muž“koju smo izveli sedamnaest puta,a ujedno smo s tom predstavom išli i na državno natjecanje u Vodice, s ponosom nam govori.

Kazališna družine KUU Seljačka sloga Nedelišće i obiteljski život

Dejan je zadovoljan svojim ansamblom, ali je i ponosan otac. Stoga je istaknuo i važnost svoje obitelji koja mu je veli oslonac i podrška.

– Prezadovoljan sam sastavom ansambla. To su ljudi različitih profesija i dobi, ali dobro obavljaju svoj posao, neki su i članovi folklora, a neki ne. Dolaze novi ljudi, neke se vraćaju. Moj je sin, Matko Buvač, profesionalni glumac i lutkar. Bio je angažiran na nekoliko mojih predstava. Ljubav prema glumi i kazalištu, ali i prema režiji zadržala ga je u Međimurju, stoga nam je i na samom kraju istaknuo:

Međimurje mi je v sredini srca kak v črleni jabuki koščica!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije