BURNO NA SJEDNICI

GRADSKO VIJEĆE Bivši gradonačelnik Kovač: Porcijunkulovo je ‘seoska zabava’, a dugovi rastu!

Na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Čakovca, vijećnik Stjepan Kovač postavio je pitanje direktoru Turističke zajednice Grada Čakovca o stanju dugovanja

Kovač je primijetio neslaganje između ranijeg odgovora i stvarnog iznosa duga.

„Uočio sam da dug nije onaj koji ste naveli, već nešto manji. Zanima me je li u iznos od 160 tisuća eura uračunat kredit od 70 tisuća eura koji ste uzeli? Također, u vašem odgovoru piše da se dug odnosi na manifestacije, medijsko praćenje i oglašavanje, no teško je razjasniti koji su računi otvoreni“, izjavio je Kovač.

Direktor Turističke zajednice, Filip Horvat, odgovorio je kako se termin „dug“ zapravo odnosi na otvorene obveze prema dobavljačima, koje se pokušavaju zatvoriti krajem godine rebalansom proračuna.

„Na početku godine planiramo sredstva, no nemoguće je predvidjeti sve okolnosti, poput globalnih kriza koje su utjecale na troškove. Otvorene obveze na kraju godine često proizlaze iz povećanih troškova organizacije manifestacija“, objasnio je Horvat.

„Ukratko, nešto što smo planirali, pokazalo se kao puno skupljim nego što je bilo u planu“, zaključio je Horvat.

Vijećnik Kovač također je kritizirao ovogodišnje Porcijunkulovo, nazivajući ga „seoskom zabavom“. Na to se nadovezao Horvat, istaknuvši da su se manifestacije proširile te da su uključivale različite zone i izvođače iz cijele Europe, čime su obogatili sadržaj događanja.

Na kraju rasprave, Kovač je zaključio kako je Turistička zajednica do sada nakupila dug od oko 230 tisuća eura, što je izazvalo daljnju diskusiju o financijskoj situaciji Turističke zajednice Grada Čakovca.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije