PONOSNI NA NAŠEG MEĐIMURCA

VELIKO PRIZNANJE Svjetski prvak Roko Farkaš primio Nagradu ‘Dražen Petrović’

Svi laureati istaknuli su čast i ponos izborom za najuspješnije mlade sportaše

Uz 33. obljetnicu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i proslavu Hrvatskog olimpijskog dana (10. rujna), po 18. put dodijeljena je HOO-ova Nagrada „Dražen Petrović“, namijenjena mladim sportašicama i sportašima.

Ovogodišnji izbor imao je dvije velike novosti – u trima kategorijama izabrana su po dva laureata/laureatkinje, a prvi put je, uz plaketu i novčanu nagradu, mladim sportaši(ca)ma dodijeljena statua Dražena Petrovića, rad akademskog kipara Nevena Bilića s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, piše Hrvatski olimpijski odbor.

U nominirane za ovogodišnji glavni izbor ušli su sportaši i sportašice mlađih dobnih kategorija rođeni 2004. godine i mlađi (s navršenih najviše 20 godina života s 31. prosinca 2024.) te kandidati/kandidatkinje za najveće nade hrvatskog sporta, rođeni 2008. godine i mlađi (s navršenih najviše 16 godina života s 31. prosinca ove godine).

Kolovoški svjetski juniorski prvaci u atletici, Jana Koščak (sedmoboj) i Roko Farkaš (skok u dalj), te fenomenalni mladi biatlonac Matija Legović – pojedinačni su laureati HOO-ove Nagrade „Dražen Petrović“ za 2024. godinu. Posebno veseli činjenica da je u ženskoj konkurenciji bilo čak 14 kandidatura, u muškoj 11.

Svi laureati istaknuli su čast i ponos izborom za najuspješnije mlade sportaše, zahvalivši ponajviše obiteljima, trenerima, klubovima, savezima, HOO-u…

Čestitajući dobitnicima nagrada u ime hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i u osobno ime, ministar turizma i sporta Tonči Glavina kazao je kako su „velika očekivanja usmjerena prema mladim sportašima, ali bez pritiska za buduće uspjehe“. U središte izlaganja također je stavio lik i djelo Dražena Petrovića, poručivši da, poput Dražena, „svi trebaju težiti svakim danom biti bolji“. Ponovio je kako hrvatska Vlada višestruko povećanim ulaganjima u sport posljednjih godina želi biti osloncem i potporom svim sportašicama i sportašima „koji su i u ovoj olimpijskoj i paraolimpijskoj godini ostvarili vrhunske rezultate“.

Tradicionalno na kraju dodjele nagrada laureatima se upečatljivom porukom obratila i Draženova mama Biserka Petrović: – Ljubav, rad, rad i rad – to bi bila Draženova poruka!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije