vrtić u pribislavcu

PRIBISLAVEC Sve je spremno! Kreću radovi na dogradnji dječjeg vrtića

Sa sadašnjih 60 polaznika kapacitet povećavaju na 120 djece

Nakon provedenog postupka javne nabave, dana 10. 9. 2024. godine Općina Pribislavec je s tvrtkom Vodogradnja d.o.o. iz Varaždina, kao najpovoljnijim ponuditeljem, sklopila Ugovor o javnoj nabavi, shodno čemu kreću radovi na rekonstrukciji i nadogradnji dječjeg vrtića u Pribislavcu.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 1.844.782,54 eura, od kojih je dio sufinanciran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. S obzirom na dosadašnji manjak prostora i nemogućnost upisa sve djece s područja Općine Pribislavec, navedenom rekonstrukcijom i nadogradnjom će se dobiti prostora za još tri skupine čime će se povećati smještajni kapacitet te pokušati riješiti navedeni problem. Rok za izvođenje radova je 12 mjeseci od dana uvođenja u posao.

„Navedena rekonstrukcija i nadogradnja dječjeg vrtića je jedna od većih investicija na području Općine Pribislavec u koju Općina ulazi samostalno, uz sufinanciranje putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te ćemo ovim ulaganjem povećati kapacitete dječjeg vrtića za 100%, što znači da sa sadašnjih 60 polaznika, kapacitet povećavamo na 120 djece.

Samom investicijom poboljšavamo uvjete rada i boravka djece u vrtiću. Naredni korak je osnivanje vlastite ustanove, o čemu je donesena Odluka od strane Općinskog vijeća. Uz realizaciju radova na rekonstrukciji i nadogradnji te osnivanje vlastite ustanove dječjeg vrtića, također će se do kraja godine izvesti radovi na izgradnji dječjeg igrališta u sklopu kompleksa dječjeg vrtića. Izgradnja dječjeg igrališta sufinancirana je od strane Središnjeg ureda za demografiju i mlade, u iznosu od 29.862,00 eura, a čime će se u potpunosti zaokružiti ciklus investicija u predškolski odgoj. S obzirom na opseg poslova i financijski teret kojeg iziskuju navedene investicije, nažalost, neke od proračunom planiranih investicija će se prolongirati za narednu godinu.

Navedene investicije u ukupnom iznosu premašuju 1,9 milijuna eura. Međimurska županija pred raspisivanjem je natječaja za rekonstrukciju i prenamjenu dvorca Feštetić te će navedene investicije na „Kaštelskom bregu“ iznositi više od 8,5 milijuna eura.“ – rekao je načelnik Matija Ladić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije