SVETA MARIJA

SRETNO, PRVAŠIĆI! U Osnovnoj školi Sveta Marija svečano obilježen početak nove školske godine

Zbog gradnje dvije dodatne učionice, nastava u OŠ Sveta Marija postala je jednosmjenska

Danas, 9. rujna u hrvatskim je školama započela nova školska godina.

U nekim međimurskim školama, posebice Osnovnoj školi Sveta Marija nova školska godina donijela je i novi razlog za slavlje – zbog gradnje dvije dodatne učionice, nastava u OŠ Sveta Marija postala je jednosmjenska. 

Veliki razlog za slavlje

Zahvaljujući novom ulaganju Međimurske županije, OŠ Sveta Marija pružit će učenicima novi doživljaj boravka u školi i to u prostorima koji omogućavaju visok standard izvođenja nastave.

Nastavnici, učenici i roditelji jedva su dočekali nastavu u dvije nove i suvremeno opremljene učionice, a u završnoj fazi je i izgradnja školske sportske dvorane, investicija koju je Međimurska županija preuzela na sebe kako bi prekinula dugi niz godina čekanja na izgradnju objekta.

Povodom početka nove školske godine, učenici i nastavnici OŠ Sveta Marija priredili su posebni program pun pjesme, plesa i recitacija za njihove uzvanike – župana Matiju Posavca, dožupana Josipa Griveca, pročelnicu Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah, načelnicu Đurđicu Slamek i njezinog zamjenika Ivicu Kočiša te župnika Mirka Pilaja.

Uskoro i otvorenje nove sportske dvorane

Splet međimurskih tradicionalnih pjesama posebice je razveselio župana Matiju Posavca koji je pozdravio 12 prvašića povodom njihovog prvog dana u školi te im poručio da se tijekom školovanja bave i folklorom jer će oni dalje nositi međimursku tradiciju i čuvati ju od zaborava.

“Ponosni smo na vas, vašu školu i rad. Budite hrabri, slušajte vaše učiteljice i roditelje, budite dobri, učite i to će vam koristiti kasnije u životu. U drugom ću vas polugodištu ponovno posjetiti, ali povodom drugog sretnog događaja – svečanog otvaranja vaše nove sportske dvorane”, poručio je župan Posavec koji je prvašićima podijelio prigodne poklone za početak nove školske godine. 

Veliko ulaganje u bolju kvalitetu obrazovanja

Prvašićima, nastavnicima, roditeljima i ostalim učenicima obratile su se i načelnica Đurđica Slamek te ravnateljica škole Gorana Šavora Peter koje su se zahvalile Međimurskoj županiji na investiciji bez koje ne bi bilo moguće prijeći na jednosmjensku nastavu, ali i roditeljima i učenicima na strpljenju i razumijevanju.

Pročelnica Nives Kolarić Strah učenicima je pak poželjela puno uspjeha u novoj školskoj godini te da se raduju i uživaju u školovanju u novim i lijepim učionicama. 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije