Želite proučavati šišmiše u Međimurju?

Marina Kipson održala je predavanje o šišmišima i govorila je o tome da će u lipnju istraživati terene oko rijeke Mure. Ona je uputila poziv da joj se pridružite i pogledate kako izgleda šišmišarski teren, odnosno hvatanje i snimanje eholokacije.

U Medimurju je od utorka do petka. Obilasci terena započinju u sumrak, a završavaju u jedan u noći, ali može se doći i otići kako kome odgovora. Broj na koji možete najaviti svoj dolazak je 098 9037 316. Iskoristite priliku, pogledajte kako se istražuje život šišmiša!

Na svijetu postoji više od 1150 vrsta šišmiša koje čine petinu ukupnog broja vrsta sisavaca. Od toga je na svjetskoj razini 177 vrsta šišmiša ugroženo, čak su 204 vrste nedovoljno poznate, a 5 se vrsta vodi kao izumrle. Najveći broj vrsta na svjetskoj razini ugrožen je zbog raznih gospodarskih aktivnosti koje za posljedicu imaju deforestaciju i fragmentaciju staništa.
 

UNEP/EUROBATS – Sporazum o zaštiti europskih populacija šišmiša, povodom svoje 20. obljetnice, proglasio je 2011. i 2012. godinu Međunarodnom godinom šišmiša.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije