Međimurje poraženo u finalu od Hajduka, Pintarić igrač turnira

Odlična je bila organizacija turnira Sveti Ante u Benkovcu u kojoj su nastupali NK Zadar, NK Šibenik, NK Varaždin, NK Slaven Belupo, HNK Hajduk, NK Velebit, NK Belišće i NŠ Međimurje Čakovec. Naša ekipa je nastupala u skupini A gdje su bili plasirani na drugom mjestu nakon što su u utakmici s Belišćem odigrali 8:0, sa domaćinom NK Velebitom 5:1 i s HNK Hajdukom 1:5.

U utakmici s Hajdukom rezultat izgleda dosta visok, no situacija na terenu je bila sasvim drukčija jer je naša ekipa prvo poluvrijeme i dobar dio drugog vodila 1:0 te imala još dvije stopostotne prilike. Nakon individualnih pogrešaka u svega tri minute Čakovčani su primili tri pogotka i tu su ambicije naglo splahnule.

Pošto je ekipa NK Varaždina u B skupini bila prva naša ekipa kao drugoplasirana u polufinalu je naišla na njih. Bila je to utakmica vječnih rivala u kojoj je Varaždin nešto bolje otvorio utakmicu i poveo 1:0. Međimurci se brzo vraćaju te izjednačuju rezultat na 1:1 te tako završava prvi dio utakmice. U drugom dijelu potpuna dominacija naše ekipe u kojoj su postigli još dva pogotka te imali još nekoliko odličnih prilika. U finalu je opet čekao HNK Hajduk koji je u polufinalnoj utakmici pobijedio NK Zadar rezultatom 3:0.

U finalu slična priča kao i u skupini, samo što su naši nogometaši ovu utakmicu u cijelosti odigrali hrabro i borbeno te dopustili Hajduku da u okvir vrata uputi svega dva udarca. U prvom dijelu lagana premoć Hajduka, a Čakovčani su pokušavali učiniti nešto iz kontranapada, no gotovo da i nije bilo prilika. U drugom dijelu odigrali su hrabrije i odlučnije jer se pružila rijetka prilika da nokautiraju jedno veliko ime u hrvatskom nogometu.

Preuzeli su inicijativu, imali veći posjed lopte, nizali prilike, pogađali stativu i tjerali igrače Hajduka na pogreške. Ubrzo se terenska nadmoć isplatila te nakon jednog kornera nakon odbijene lopte Sabol iz kosa volej udarcem para mrežu Hajduka i dovodi svoju u vodstvo od 1:0. No tu ne staje čakovečka igra, i dalje igraju hrabro, drže konce igre u svojim nogama i stvaraju još nekoliko šansi te dva puta izlaze oči u oči s Hajdukovim vratarom koji uspijeva Splićane održati na životu.

I već kad se čekao sučev posljednji zvižduk iz jedne bezopasne situacije igrač Hajduka uspijeva odigrati povratnu loptu na 25 metara koju njegov suigrač iz prve šalje u mrežu Čakovčana iz jednog udarca koji nije imao snage, no lopta je paraboličnom linijom odsjela pod samu vratnicu gdje vratar nije imao nikakve šanse.

Utakmica u regularnom dijelu završava 1:1. Nakon izvođenja jedanaesteraca bolji je bio Hajduk rezultatom 8:7 te osvojio prvo mjesto. NŠ Međimurje Čakovec osvojila je drugo mjesto.

Igračem turnira proglašen je Jakov Pintarić koji je kao i cijela naša ekipa oduševio i pokupio simpatije svih prisutnih, a posebno simpatije jednog velikog trenerskog imena Mile Petkovića, koji preko našeg vodstva šalje pozdrave čelnicima naših klubova te im jasno i odriješito šalje poruku gdje ulagati i crpiti igrački kadar za prvu momčad.

 

NŠ Međimurje Čakovec zahvaljuje se i NK Graničaru iz Kotoribe na ustupanju Roberta Dežđeka koji se odlično uklopio u momčad te se nadaju daljnjoj suradnji. Zahvale idu i g. Obadiću koji je osigurao sredstva za prehranu naših mladih nogometaša tijekom cijelog turnira, ali i roditeljima g. Koleniću, Horvatu i Blagusu koji su bili odlična podrška kod vođenja brige o prehrani i ostalo.

NŠ Međimurje Čakovec: Nikola Đokić, Filip Paman, David Bašek, Stiven Sabol, Jakov Blagus, Jakov Mesarić, Matej Vuk, Denis Bušnja, Mateo Horvat, Jozef Kuqi, Jakov Pintarić, Borna Kolenić, Jurica Obadić, Luka Lukman i Roberto Dežđek (gost NK Graničar Kotoriba).

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije