PUŠĆINE

NOVA BURA KOD POLJOPRIVREDNIKA Tko je kome izorao pšenicu i ječam?

U Pušćinama nova bura. Trojica velikih poljoprivrednika tužila su mlađeg poljoprivrednika iz Pušćina da im je manevrirao po poljima

Prvi je tužitelj iz Pušćina i u tužbi navodi kako u najmu i isključivom posjedu ima oranicu na Doliću. Polje je lani, u ožujku, izorao i pognojio umjetnim gnojivom.


– Iako je bio svjestan toga, tuženi je bez ikakve suglasnosti vlasnice ili mene, bez ikakve pravne osnove, potanjurao nekretninu i na njoj posadio kukuruz – stoji u tužbi.


Slijede argumenti drugog tužitelja, poljoprivrednika iz Pretetinca. On kaže kako obrađuje, održava te je u nesmetanom posjedu i zakupu polja pri Topolju još od 2007. godine.


– U listopadu 2022. godine tu sam posadio pšenicu. No tuženik ju je 26. travnja 2023. godine preorao i na nju bacio umjetno gnojivo. Pšenica je već bila visoka pola metra pa je uništio usjev – navodi drugi tužitelj.
Treći tužitelj je poljoprivrednik iz Nedelišća. On navodi da je bio isključivi posjednik oranice na Goričici. U listopadu 2022. godine na njoj je posadio ječam. Okrivljenog tuži da je 22. travnja 2023. godine izorao to polje ječma, mjesec dana uoči žetve. Ukupno od tuženog traže 5.000 eura naknade štete.


Ovo je dakle privatna tužba, a drugu stranu treba tek čuti. Sud je stoga pozvao tuženog mještanina Pušćina da podnese pisani odgovor na tužbu. U protivnom bit će prihvaćen tužbeni zahtjev i donesena presuda zbog ogluhe.


Problem je što je pozvan putem internetske oglasne ploče pravosuđa, što znači da dostava “u živo” nije uspjela…

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3619

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije