VIKEND U SLOVENIJI

VINARIUM LENDAVA Slavimo 9. rođendan – pozivamo vas na nezaboravan događaj za sve generacije!

U rujnu će Lendava ponovo biti u znaku proslave, jer vidikovac Vinarium Lendava obilježava svoju devetu obljetnicu. Ovaj impozantni toranj visok 53,5 metra pruža spektakularan pogled na čak četiri zemlje: Sloveniju, Mađarsku, Hrvatsku i Austriju. Gotovo deset godina, Vinarium predstavlja simbol uspjeha i turističke atrakcije koja svake godine privlači mnoge posjetitelje.

Smješten u srcu vinograda blizu Lendave, vidikovac Vinarium uzdiže se na visinu od 42 metra i pruža nevjerojatan panoramski pogled od 360 stupnjeva na pejzaže četiri zemlje: Slovenije, Hrvatske, Austrije i Mađarske. Popnite se uz 240 stepenica ili se vozite panoramskim liftom i promatrajte kako se uzdižete iznad impresivnih pejzaža.

Čelična konstrukcija inspirirana pletenjem košara obavija devet etaža i čini vidikovac Vinarium posebnim. Uživajte u kulinarskim delicijama poput langoša, bograča i kurtóša, kušajte lokalna vina u gastronomskoj ponudi kod tornja ili se počastite pravom prekmurskom gibanicom u kafiću Vinarium.

Proslava povodom devete obljetnice Stolpa Vinarium počinje u 13 sati službenim programom uz pozdrav gradonačelnika Općine Lendava, Janeza Magyarja, i pozdrav predsjednice Turistične zveze Lendava vabi, Eve Marije Banutai. Tijekom službenog programa, posjetitelji će uživati u nastupu Tolkalaca Glazbene škole Lendava i plesnom programu Folklornog društva Prekmurje.

Od 14 sati očekuje vas koncert Frane Pehara i Tarapana banda, a posjetitelje će zabavljati i poseban gost iznenađenja. Na događaju će prisustvovati i Vinska kraljica Slovenije, koja će svojim prisustvom dodatno obogatiti proslavu.

Djeca će moći uživati u različitim radionicama i napuhancima. Od 10 sati bit će dostupni napuhanci,  dok će od 13 sati započeti likovno-kreativne radionice, oslikavanje lica i igraonice pod krošnjama. Pozivamo djecu da naslikaju vidikovac Vinarium – kreativni radovi bit će izloženi u kupoli vidikovca Vinarium u prosincu.

Za one koji traže malo više adrenalina, tu je Zipline Vinarium. Jedina dvostruka žičara u Sloveniji pruža nezaboravno iskustvo spuštanja duž žičare od 528 metara brzinom do 65 km/h. Povodom obljetnice, nudimo 50% popusta na spuštanje. Iskusni instruktori osigurat će vašu sigurnost i prijatno iskustvo, tako da možete bez brige uživati u adrenalinskom podvigu.

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku za proslavu i istraživanje svih ljepota koje vidikovac Vinarium Lendava nudi. Pridružite nam se 7. rujna i postanite dio ove nezaboravne priče!

Lendava vas vabi!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije