ŠTO SE DOGAĐA?

SUDE MU Tony Cetinski ponovno u središtu kritika: Njegove izjave zasjenile nastup na Danima piva u Karlovcu

Novi dan, nove kritike

Nedavni nastup Tony Cetinskog na Špancirfestu oduševio je velik dio publike, no dio je i razočarao. Taj drugi dio zamjerio mu je komentare na račun LGBTIQ+ populacije, generacije Z i cijepljenja protiv koronavirusa.

Kasnije se Cetinski ispričao, no valjda istaknuti da je u njegovoj isprici bila više no zamjetna ironija i sarkazam.

Istoga dana, nakon što je uputio javnu ispriku zbog spornih izjava na koncertu u Varaždinu, Tony Cetinski nastupio je u Karlovcu na Danima piva te je i na tom nastupu izazvao osudu zbog nekih svojih izjava.

Karlovac Pride objavio je na društvenoj mreži Facebook objavu u kojoj objašnjavaju što je u komentarima izrečenim na Danima piva u Karlovcu bilo uvredljivo za gay populaciju.

Objavu prenosimo u potpunosti.

‘Počeli su nam Dani piva i odličan glazbeni program u Karlovcu, no nažalost to nije moglo proći bez „nespretnih šala“ našeg poznatog glazbenika na račun naše LGBT+ zajednice, preciznije onog gay dijela, piše Varazdinski.hr

A koji je u jednom momentu na koncertu prokomentirao u „šaljivom“ uvodnom kontekstu za sljedeću pjesmu, insinuaciju za eventualno tamo prisutne gay ljude, „kako je i to ok, jer to je eto danas moderno, samo da bi trebali pripaziti da u tome baš ne idemo predaleko“. I pri tome usputno prokomentirao nešto u smislu „da još sad neki ne bi rekli da je homofob“ (u smislu zbog takvih komentara).

No ono što jest postigao, je da su neki od nas nažalost pokupili upravo taj ton šale i napustili koncert. I u kasnijem google-anju shvatili da je tek koji dan prije imao homofobne šale i u Varaždinu na Špancirfestu koje ni tamo čini se nisu dobro prošle, piše Varazdinski.hr

E naš dragi Tony Cetinski, za nas malo starije gay ljude nije to bilo nešto „moderno“ prije 20+ godina, a naši stvarni životi su sve samo ne „moderni“ i dan danas. Možda da sljedeće godine prohodaš u povorci u Karlovcu s nama, da vidiš koliko bi se „moderno“ osjećao u toj situaciji okružen kordonom interventne… No iznad svega ovog na kraju uvijek ostaju – samo ljubav (i edukacija)’, piše u priopćenju Karlovac Pridea.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije