festival balona

FOTO Otvoren Festival balona na vrući zrak, ne propustite biti dio spektakla u Prelogu

Marina, Drava i baloni na vrući zrak - idealna su kombinacija

Već tradicionalni posljednji vikend u kolovozu, onaj od 29.8. do 1.9., rezerviran je za najšareniji outdoor festival – Festival balona na vrući zrak u Prelogu, a službeno otvorenje Festivala, uz predstavljanje svih vozača, upriličeno je u petak 30. kolovoza.

Ove godine, uz podršku Grada Preloga i Međimurske Županije te Hrvatskog Zrakoplovnog Saveza, uz Festival balona na vrući zrak u Prelogu u organizaciji Balon Kluba Zagreb i Turističke zajednice Grada Preloga, Prelog je ove godine domaćin i “Croatia Hot Air Balloon Open Championship” (Otvorenog državnog prvenstva u letenju balonima). Sama organizacija Festivala balona na vrući zrak, financirana je sredstvima Hrvatske turističke zajednice, iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent te sredstvima Turističke zajednice Grada Preloga.

U Prelogu se tako ovih dana nalaze mnogobrojni balonaši iz svih krajeva svijeta, 32 balonaška tima iz 15 zemalja, a na samom prvenstvu sudjeluju: Alana Kahl, Harry Frase, Edward Saunders, Scarlett Saunders, Matthew Scaife i Les Springett iz Australije, Daniel Kusternigg i Helmut Pottler iz Austrije, Sven Vlegels iz Belgije, Jason Adams iz Kanade, Kshetrimayum Imaochaoba Singh iz Indije, Filippo Curti, Raffael Moscara i Massimo Stefanini iz Italije, Vytas Kerdokas iz Litve, Abdulrahman Alwohaibi iz Saudijske Arabije, David Bareford i Daniel Gregory iz Velike Britanije, Bruce Wood i Cory Bloom iz Sjedinjenih Američkih Država te Bojan Kugler i Igor Mikloušić iz Hrvatske.

Dobrodošlicu su svima poželjeli saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, tajnik Balon kluba Zagreb Dragan Tom Mikloušić te direktor Prvenstva Christoph Fraisl. Službenom otvorenju nazočili su predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki te direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, savjetnica gradonačelnika Grada Preloga za turizam Sandra Herman, predsjednica Mjesnog odbora Prelog Anica Naranđa te Željko Sokač iz Turističke zajednice Grada Preloga.

Uz Festival balona, sve posjetitelje na prostoru Marine Prelog, očekuje i najveći Piknik na Dravi, radionice za djecu, veliki dječji park i najljepši ambijent u Hrvatskoj – onaj Drave i Marine u Prelogu! Na Festivalu balona očekuju nas i koncerti. Festival nedjeljnim koncertom zatvara grupa Silente, u petak je pjevala Minea, a u subotu upravljanje plesnim podijem preuzima DJ Vedran Car.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije