MACANOV dom

FOTO Privode se kraju radovi na obnovi Macanovog doma u Čakovcu

Gradonačelnica Cividini obišla 'Macanov dom' gdje traju završni radovi rekonstrukcije pomoćnih prostorija i opremanje sportske dvorane

Gradonačelnica Grada Čakovca, Ljerka Cividini, posjetila je Macanov dom gdje se privode kraju radovi na rekonstrukciji i obnovi pomoćnih prostorija i opremanju sportske dvorane. Riječ je o projektu koji je prošao Gradu Čakovcu u okviru Natječaja i Odluke o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. Ukupna vrijednost radova procijenjena je na 157.950,39 eura.

Zgrada “Macanovog doma” spomenik je arhitekture unutar zaštićene spomeničke cjeline centra grada Čakovca. U funkciji je od izgradnje 1938. godine, a od tada čak 50-ak godina nije bilo većih ulaganja, dok je 1988. godine odrađena rekonstrukcija grijanja i elektroinstalacija, zamijenjena stolarija, izvršena sanacija zidova od vlage, a dio prostora preuređen je tad u poslovno – ugostiteljski dio.

Pomoćne prostorije nisu više bile funkcionalne, odnosno postale su dotrajale, kao i dvorana, tako da su postavljeni novi prozori, podne keramičke obloge, rekonstruirane i opremljene svlačionice i sanitarni čvorovi, a dobavit će se i postaviti nova sportska oprema. U cilju promicanja pristupačnosti građevini postavljena je pristupna rampa za osobe koje se kreću uz pomoć invalidskih kolica uz ulično pročelje građevine. U svrhu povećanja energetske učinkovitosti sustave rasvjete, provedena je i zamjena postojeće rasvjete s energetski učinkovitim rješenjima (LED).

“Sve su to dobre vijesti za više od 400 članova Gimnastičkog kluba “Marijan Zadravec Macan” Čakovec koji u najvećoj mjeri koriste prostore, a isto tako i za polaznike posljednjeg ovogodišnjeg, gimnastičkog kampa iz projekta „Svaki tjedan sport jedan“, koji počinje u ponedjeljak, 2. rujna. „Macanov dom“ koristi i velik broj udruga, skupina građana i sportskih klubova, za svoja okupljanja, treninge i pripreme za sve razine natjecanja. Grad Čakovec se zalaže za promicanje, razvoj i unapređenje rekreativnog i vrhunskog sporta na području grada, županije i šire. Obnova „Macanovog doma“ je značajan korak u tom smjeru.”, istakla je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, prilikom obilaska Macanovog doma.

“Rješenju adekvatnog i kvalitetnog prostora, odnosno dosadašnjeg “stanarskog” problema čakovečke gimnastike u korist ide i skoro otvaranje gimnastičke dvorane kod Učiteljskog fakulteta. Nakon što svi radovi budu gotovi čakovečka gimnastika imat će dvije dvorane, Macanov dom za rad s djecom do 10 godina po najvišim svjetskim standardima, a u gimnastičkoj dvorani Učiteljskog fakulteta radit će selekcije kluba i vrhunski sportaši.“, zadovoljno je istaknuo Filip Ude proslavljeni međimurski gimnastičar i olimpijac, član GK „Marijan Zadravec Macan“, koji i sam ovih dana s ostalim trenerima iz kluba sudjeluje u završnom „glancanju“ obnovljene sportske dvorane u Macanovom domu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije