ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

MUKE PO ZAKONU Vijećnik Skupštine Međimurske županije pokazao da ne zna kako funkcionira županijski proračun?

Proračun Međimurske županije je temeljni financijski akt kojeg predlaže župan, a donosi Skupština Međimurske županije

Proračun Međimurske županije je temeljni financijski akt kojeg predlaže župan, a donosi Skupština Međimurske županije.

Prema Zakonu o proračunu (Narodne novine, br. 144/21) proračun jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave je akt koji donosi predstavničko tijelo jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, a sadrži plan za proračunsku godinu i projekcije za sljedeće dvije proračunske godine u kojima se procjenjuju prihodi i primici te utvrđuju rashodi i izdaci jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i njezinih proračunskih korisnika.

Proračun Međimurske županije za 2024. godinu donijela je Skupština, odnosno njeni vijećnici, krajem prosinca 2023. godine. U tom su proračunu uključene i potpore srednjoškolcima u obliku 50 eura za nastavne materijale, ali i sufinanciranje prijevozne karte.

Danas je na posebnoj konferenciji za medije uoči početka nove školske godine župan Posavec predstavio nastavak davanja potpora.

No, nisu svi lako prihvatili ove mjere podizanja kvalitete obrazovanja u Međimurskoj županiji. Vijećnik Skupštine, Ivan Martan, javio se na Facebooku ispod našeg podijeljenog članka sljedećom izjavom (prenosimo kako je napisano):

Ivan Martan:

Kako možeš djeliti novač,a da odbori i Skupština nija o tome rsspravljala.Evo več 3,mjesec,nije skupština zazvana.To je pokazatelj da Posavecu ne treba Skupština niti odbori.Građana M,Ž,novac troši a nitko nezna koja ne čroti usluga.Tu ne meslim na čomoč školarcima.Međimurke i Međimurci dajmo jednom u Našem Međimurju napraviti reda.To je da naša srestva ostaju u Međimurje i ulažu u gospodarstvu.Svima korektnim građanima .L.P.

Pitamo se, ako smo ga dobro shvatili, zna li vijećnik Skupštine Međimurske županije kako se donosi i izvršava proračun? Zapravo, što je pjesnik htio reći porukom ispod članka o potporama srednjoškolcima?

Savjetujemo vijećniku Martanu da, uz Zakon o proračunu, u ruke uzme i Hrvatski pravopis.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije