MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

POTPORE ZA UČENIKE Jednokratna potpora od 50 EUR i besplatni prijevoz za sve međimurske srednjoškolce

Svi srednjoškolci koji imaju prebivalište na području Međimurske županije imat će osiguran besplatni prijevoz autobusom i vlakom

Danas, 29. kolovoza održana je konferencija za medije na kojoj su župan Međimurske županije Matija Posavec, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah te predstavnik Autobusnog kolodvora Čakovec Krunoslav Oreški iznijeli sve informacije potrebne za početak školske godine u Međimurskoj županiji.

Besplatan prijevoz

“Svi srednjoškolci koji imaju prebivalište na području Međimurske županije imat će osiguran besplatni prijevoz autobusom i vlakom, dok studenti i u ovoj akademskoj godini imaju zajamčen besplatni prijevoz vlakom na području cijele Hrvatske, bez obzira na duljinu vožnje i broj putovanja”, naglasio je na konferenciji župan Posavec, dok je pročelnica Strah Kolarić nadodala: “Ove godine će zbog odluke Vlade neki učenici srednjih škola morati ishoditi posebne potvrde. Naime, učenicima koji su članovi kućanstava s minimalnom zajamčenom naknadom, naknadom za nezaposlene, naknadom za hrvatske branitelje, učenicima koji su bez roditelja ili pod skrbništvom Vlada će 100% financirati prijevoz. Oni moraju od nadležnih upravnih tijela dostaviti prijevoznicima potvrde kako bi mogli dobiti pokaz.”

Prijevoznici spremni na početak školske godine

Krunoslav Oreški je pak naglasio kako su prijevoznici spremni na početak školske godine: “Od 9. rujna počinje prometovanje prema režimu nastave. Pokrivene su obje smjene, a subotom jedna smjena. Jedini trošak prijevoza koji će učenici imati ove školske godine jest trošak izrade pokaza. Tijekom rujna će naši šalteri raditi u dvije smjene pojačanim tempom kako bismo u tri tjedna uspjeli izraditi sve pokaze. Učenici trebaju doći na naš šalter s potvrdom srednje škole, ispunjenim zahtjevom i 20 eura za izradu pokaza. Naravno da će do kraja rujna vožnja biti moguća bez pokaza. Od 1. listopada će se početi naplaćivati vožnja bez pokaza”.

Potpora od 50 eura za srednjoškolce i 100 eura za studente

Kako je pročelnica Strah Kolarić naglasila, svaki će učenik srednje škole dobiti pomoć od 50 eura za nabavu radnih materijala, a početkom listopada započet će se s primanjem zahtjeva. “Roditelji ne moraju donositi račune u škole, već će srednje škole dostaviti Međimurskoj županiji popis učenika na temelju kojih će se izvršiti uplate. Ukoliko učenici imaju prebivalište u Međimurskoj županiji, a pohađaju školu van županije, oni će na temelju javnog poziva predavati zahtjeve nadležnom upravnom odjelu za obrazovanje. Krajem godine raspisat će se i natječaj za studente s područja Međimurske županije za dodjelu jednokratne potpore od 100 EUR”, najavila je pročelnica Strah Kolarić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije