ZA BOLJE UVJETE

ŽB ČAKOVEC Stigao ultrazvučni uređaj: ključno ulaganje u Odjel anesteziologije i intenzivnog liječenja

Županijska bolnica Čakovec provela je postupak javne nabave za Ultrazvučni uređaj za Odjel za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu s JIL-om, sukladno Zakonu o javnoj nabavi

Ukupna cijena ponude sa PDV-om je 40 tisuća eura.

Odjel anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja sa JILom obuhvaća obavljanje poslova u JIL , operacijskoj sali, konziljarne preglede, kratkotrajne anestezije i sedacije u dnevnoj kirurgiji, kratkotrajne anestezije i sedacije za invazivne postupke i dijagnostiku, Ambulanti za bol i Anestezioloskoj ambulanti.

Za kvalitetno zbrinjavanje pacijenata važna je edukacija za sve zdravstvene djelatnike, te adekvatna oprema. Prema europskom i svjetskom standardu u JIL, neophodna je primjena UZV, prema FASTE i FATE protokolu za hitno zbinjavanje pacijenata. UZV aparat koristimo i u operacijskoj sali kod regionalnih blokova s obzirom na ukupni financijski benefit i dobrobit pacijenata.

Većina operacija je u regionalnoj anesteziji, a i kod općih anestezija radimo regionalne blokove za postop. analgeziju.

UZV aparat koristimo i u amb za bol (regionalna ili pojedinačna blokada živaca ). Godišnje imamo prosječno ukupno do 3000 operacija, od kojih je polovina u regionalnoj anesteziji pod kontrolom UZV.

Nabava novog, sofisticiranog UZV aparata bila je neophodna za adekvatno zbrinjavanje u dijagnostici i liječenju pacijenata, uz edukaciju medicinskih djelatnika.

– Zahvaljujem se ravnatelju bolnice što je prepoznao važnost nabave UZV aparata za dobrobit pacijenata i bolnice, rekla nam je voditeljica Odjela anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja sa JILom, dr. Biserka Mustač Hlebec. Uređaj ćemo maksimalno iskoristiti u našem svakodnevnom radu a sve za poboljšanje uvjeta liječenja za naše pacijente.

Ravnatelj bolnice dr. Šegović Igor navodi da je uređaj financiran od strane Ministarstva zdravstva kroz kapitalna ulaganja na čemu se zahvaljuje Ministarstvu zdravstva koje nastavlja s ulaganjima u našu bolnicu, a u sljedećih nekoliko dana javnosti će predstaviti višemilijunska ulaganja Ministarstva u bolnicu Čakovec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije