VATROGASCI MURSKOG SREDIŠĆA

GRAD RUDARA Kreću nova ulaganja u DVD Mursko Središće i DVD Peklenica

Grad Mursko Središće godinama intenzivno ulaže u sva tri gradska DVD-a te su tako svi dobili vatrogasna mala navalna vozila, nove kombije te drugu potrebnu opremu poput zaštitnu i radne opreme i izolacionih aparata, a što je nužno za kvalitetno i profesionalno obavljanje opasnih zadaća s kojima se susreću

Također, u zadnje dvije godine nabavljena su nova kombi vozila, DVD Križovec dobio je nove garaže i spremište te je prošlog vikenda proslavio 90 godina djelovanja, DVD Peklenica dobio je novu garažu u sklopu društvenog doma, dok je prije mjesec i pol dana DVD Mursko Središće dobio na korištenje, čuvanje i upravljanje višenamjensku autocisternu s pitkom vodom od strane Ministarstva gospodarstva, a s kojom će se zasigurno lakše rješavati mogući potencijalni problemi oko poplave i zaštititi krajolik rijeke Mure.

Također, u sva tri DVD-a uključena su djeca te se velika pažnja posvećuje radu s djecom i mladima.

U utorak, 27. kolovoza 2024. godine održan je sastanak gradonačelnika Dražena Srpaka, stručnih službi i projektanta s predsjednicima i predstavnicima dobrovoljno vatrogasnih društava na temu daljnjih novih ulaganja u DVD Mursko Središće i DVD Peklenica sukladno potrebama.

Tako je dogovoreno da će se u DVD Mursko Središće u nekadašnjoj društvenoj sali urediti garaža za kombi vozilo i vatrogasno spremište sa sanitarijama i tuševima za vatrogasce. U DVD-u Peklenica podići će se potkrovlje postojećih prostorija DVD-a te će se u njemu urediti društvene prostorije za potrebe DVD-a.

Za navedena ulaganja naručena je izrada glavnog projekta dok je sama gradnja planirana u 2025./2026. godini. Također, Grad Mursko Središće pratiti će javne pozive ministarstava te na taj način pokušati dobiti novčana sredstva za spomenute projekte.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije