Dan državnosti proslavljen i u Sloveniji

Dan državnosti proslavljen i u Sloveniji

Tradicionalni piknik Hrvatskog kulturnog društva Pomurje iz Lendave povodom Dana državnosti Republike Hrvatske i Republike Slovenije, održan je u veselom ozračju i uz veliki broj posjetitelja.

Za održavanje druženja ovaj su put odabrali Lovački dom u Dolini koji je smješten na blagoj uzvisini, dovoljno da se kao na dlanu vidi veliki dio Međimurja, a u daljini obronci Ivančice, Kalnika i Ravne gore. Gastronomski dio proslave započeo je  tradicionalnim, već pripremljenim, odličnim vojničkim grahom dok je sportsko rekreativno natjecanje izostalo zbog kišnog vremena.

Velika natkrivena terasa sa ljetnom kuhinjom nudila im je sve mogućnosti zabave i zaštitu od kiše. U goste su im u uzvratni posjet stigli članovi KUD-a Mihovljan s kojima  nekoliko godina odlično surađuju. Uz glazbenu podlogu DJ Tonija započelo je veselje i ples, a ekipa na čelu s  kuharom Josipom ubrzano je za večeru pripremala specijalitete s roštilja.

U kulturnom programu predstavili su se tamburaši HKD-a Pomurje koji su kasnije uz poznate tamburaške skladbe zabavljali veselo društvo  još dugo u noć.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije