MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

ČAKOVEC Međimurje dobiva Centar znanosti – najbolje arhitektonsko-urbanističko rješenje nagrađeno s 18.000 EUR

Centar znanosti Međimurske županije gradit će se na prostoru bivše vojarne u Centru znanja u Čakovcu, a osmišljen je kao prirodoslovni muzej s interaktivnim izlošcima

Neosporiva je činjenica da Međimurje raste, da se razvija i gradi. A raste i Centar znanosti Međimurske županije iz godine u godinu te se promišlja njegov razvoj i umrežavanje s drugim ustanovama koje već uspješno djeluju na ovom području. Centar znanosti Međimurske županije gradit će se na prostoru bivše vojarne u Centru znanja u Čakovcu, a osmišljen je kao prirodoslovni muzej s interaktivnim izlošcima.

Tražilo se najbolje rješenje

No prije samog građenja potrebno je osmisliti, a zatim i odabrati najprimjereniji projekt koji se najbolje uklapa u okoliš i poštuje smjernice naručitelja radova. Stoga je Udruženje arhitekata Međimurja za naručitelja, Međimursku županiju, provelo Natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Centra znanosti u kompleksu bivše vojarne u Čakovcu (izgradnja zgrade i uređenje okoliša).

Na natječaj je stiglo ukupno 27 radova od kojih je 26 uzeto u daljnji obzir. Projektni natječaj i kasniji pregovarački postupak javne nabave bez prethodne objave, sastoji se od nagradnog fonda i procijenjene vrijednosti ugovora o javnoj nabavi usluge izrade projektno-tehničke dokumentacije te iznosi ukupno 571.865,36 € (bez poreza, prireza i ostalih davanja), a raščlanjuje se na nagradni fond od 45.000,00 EUR te na procijenjenu vrijednost ugovora o javnoj nabavi usluge izrade projektno-tehničke dokumentacije od 526.865,36 EUR. Cilj ovog natječaja bio je odabir funkcionalno i oblikovno najboljeg arhitektonsko-urbanističkog rješenja za realizaciju Centra znanosti.

Prva nagrada 18.000 EUR

Povjerenstvo je odlučilo da prvu nagradu u vrijednosti 18.000 EUR dobiva rad autora njiric+ arhitekti iz Zagreba, no našu je pažnju privukao rad Katje Stubnye, Marije Akuline Čović, Ivane Mimice i Mislava Bauka koji je nagrađen i posebnim priznanjem.

Svi će radovi biti izloženi na izložbi

Na natječaj je pristiglo zaista mnogo kvalitetnih radova i rješenja te se divimo povjerenstvu koje je imalo zaista težak zadatak u odabiru najboljih. Svi će radovi danas biti izloženi na izložbi natječajnih radova koja se otvara u 18 sati u Razvojno – edukacijskom centru za metalsku industriju – Metalska jezgra. Izložbu otvaraju Udruženje arhitekata Međimurja te Međimurska županija koja je i naručitelj radova.

Na dan otvorenja, izložba je otvorena do 21 sat, a ostalim radnim danima od 9 do 18 sati, vikendom od 10 do 20 sati. Vrijedi posjetiti ovu izložbu i saznati u kojim se sve smjerovima može razvijati Čakovec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije