CZK Čakovec

PRIVLAČI POGLEDE Skulptura konja ispred CZK Čakovec najavljuje izložbu ‘Varijacije’ Stjepana Kerovca

Ispred Centra za Kulturu Čakovec postavljena je impozantna skulptura konja koja privlači poglede prolaznika i najavljuje nadolazeću izložbu "Varijacije" autora Stjepana Kerovca

Otvorenje ove izložbe, koja donosi presjek Kerovčevih kiparskih radova, bit će 12. rujna u 19.00 sati u Galeriji Centra za kulturu Čakovec.

Izložba “Varijacije” prikazuje fascinantan rad ovog samozatajnog umjetnika, koji koristi neumjetničke predmete i prirodne materijale pronađene u svom okruženju kako bi stvorio skulpture prepoznatljivih motiva. Kroz povezivanje i minimalne intervencije u postojeće oblike, Kerovec transformira njihove izvorne vizualne forme u motive poput ptica, konja i bikova. Varijacije pozivaju promatrača na dublje iščitavanje elemenata i otkrivanje likovne igre koja prožima njegov rad, ističe Kristina Jančec, prof. povijesti umjetnosti.

Stjepan Kerovec, rođen 1961. godine u Čakovcu, od ranih godina pokazuje interes za umjetnost, najprije kroz Školu animiranog filma, a kasnije kroz karikaturu i kiparstvo. Posljednjih godina posvećuje se stvaranju skulptura, aktivno sudjelujući u radu Likovnog udruženja Čakovec i Likovne udruge Donjeg Međimurja Prelog.

Svoju prvu samostalnu izložbu održao je 2022. godine, a 2023. je za skulpturu “Željezna ptica” dobio priznanje Hrvatskog sabora kulture.

Izložba “Varijacije” pruža priliku posjetiteljima da upoznaju jedinstven umjetnički izražaj Stjepana Kerovca i dožive njegovu kreativnu transformaciju svakodnevnih materijala u prepoznatljive umjetničke motive.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije