PRVI LET

LEONA KOCIJAN: ‘Želja mi je snimiti duet s tatom Draganom iz Novog Sela Rok’

Iako od rođenja živi u Švicarskoj, dvadesetogodišnja Leona Kocijan priznaje da joj je Međimurje ipak više priraslo srcu

Tu vuče korijenje jer otac Dragan je iz Novog Sela Rok, a majka Nevenka rođena je Slavonka.

Svaki odmor obitelj koristi za povratak u rodni kraj i posjet rodbini i prijateljima, pa smo iskoristili priliku da nam pjevačica u usponu, umjetničkog imena Leona Lu otkrije više o sebi, ali i svojoj prvoj pjesmi „Moj prvi let”. Pjesmu je objavila nedavno i vesele ju dobre reakcije.

Dodajmo da je domaća javnost imala prilike upoznati Leonu kada je sudjelovala u televizijskom showu Superstar.

– Pjesma „Moj prvi let” mi je odmah legla. Bila je zapravo rođendanski dar za moj dvadeseti rođendan. Obiteljski prijatelj Dragan Bulj ima glazbeni studio i kad mi ju je prvi puta pustio nisam znala da će to biti moja pjesma. Kad sam je čula zaplakala sam, jednostavno su mi krenule suze. Tek kasnije mi je rekao da je to moj rođendanski dar. Snimanje je išlo jako dobro, a odmah smo napravili i spot. Bilo je to iskustvo za pamćenje, svi su me gledali pitajući se što radimo. Zadovoljna sam, pjesma ima puno pregleda i dobivam dobre povratne informacije, govori nam Leona. Dodaje da njeni prijatelji prate njene glazbene početke i šalju joj fotografije i snimke na kojima se vidi da slušaju njenu pjesmu i gledaju spot. Leona pjeva već već neko vrijeme i nije jedina glazbenica u obitelji. Otac Dragan također pjeva, uz to svira klavijature, a ima i bend koji se zove Nikad nije kasno.

– Tata preferira rock glazbu, a ja pop, ali ide to jedno s drugim. Nadam se da ćemo jednom snimiti duet jer to mi je velika želja, snimiti duet s tatom, priznaje Leona. Od njega je počela učiti svirati, a čitanje nota svladala je sama.

– Išla sam kratko i na satove klavira, zapravo prije sam prosvirala nego propjevala. Bila sam i u školskom bendu kad sam bila sedmi razred. Em sam bila jedina cura, em su svi već nešto svirali i tako sam ja bila određena za pjevanje u bendu. Svirali smo jazz, blues, španjolsku glazbu i već tu su me uočili. Rekao mi je jedan profesor tada da mu dam autogram tako da ga ima jednom kad se probijem, prisjeća se Leona. Osim pjevanjem Leona se bavila glumom u školi i sportom, igrala je rukomet čak osam godina. Kaže da je kao djevojčica bila više sklona sportu nego glazbi. Leona je za svoj profesionalnu put ipak izabrala medicinu. Završila je školovanje za dentalnog asistenta i radi u Švicarskoj.

– Na poslu mi je lijepo, jako je dinamično jer je svaki dan drugačiji. Rano sam znala da se želim školovati u tom smjeru i pokazalo se već u školi da sam dobro odabrala. Kod nas je sistem školovanja nešto drukčiji jer četiri dana u tjednu je praksa, a jedan dan nastava. Od prvog dana se radi u ordinaciji sa stomatologom od kojeg učiš i koji te uvodi u posao. Osim toga praksa se plaća, od 500 do 1300 eura ovisno koja si godina školovanja, otkriva Leona. Uz posao Leona je posvećena i glazbi jer priznaje to joj je velika ljubav. Iako voli gotovo svu vrstu glazbe, ipak preferira pop.

– Trenutno mi to odgovara, tu se mogu izraziti i odgovara mom glasu. Sada nešto manje sviram, više pjevam. Volim isprobavati razne stilove, tehnike, a osim toga pišem i tekstove za pjesme. No, moram priznati da mu tu malo ponekad nedostaje riječi. Kako sam rođena i živim u Švicarskoj, a pišem na hrvatskom, dogodi mi se da ne mogu odmah sjetiti neke riječi. Objasnila nam je i kako je nastalo njeno umjetničko ime, Leona Lu.

– U razredu smo bile dvije Leone i kad bi učitelj pozvao Leona, obje bi digle glavu. Onda su mene počeli zvati Lu, a prijatelji me oduvijek tako zovu. Eto tako je nastalo moje umjetničko ime, otkriva. Planova kad je riječ o glazbi ima na pretek jer kaže, glazba je ono čime se želi baviti, pa već sprema i novu pjesmu.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3617

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije