SVRATITE KOD SUSJEDA

NE PROPUSTITE Hrvatska etno večer u Lendavi: ‘Međimurje kak si lepo zeleno’ donosi bogat kulturni program

Posljednji dani kolovoza u Lendavi dočaravaju posebnu atmosferu na ljetnoj pozornici Kazališno-koncertne dvorane Lendava, gdje je svaka večer posvećena jednoj nacionalnosti ili manjini: romskoj, slovenskoj, mađarskoj, hrvatskoj i srpskoj

28.8.2024. u sklopu Festivala Vinarjum s početkom u 18.00 sati održava se Hrvatska etno večer pod nazivom “Međimurje kak si lepo zeleno” sa bogatim programom i prigodnom gastronomijom.

Nastupaju:

  • Etno duo Goga i Željko
  • Leonardo i Lucijan Raich
  • Županijski tamburaški orkestar ” Stjepan Bujan- Stipić” Čakovec
  • Ženska vokalna skupina KUU Veseli Međimurci Čakovec
    Veselimo se vašem dolasku-ulaz slobodan

Organizator: Hrvatsko kulturno društvo Pomurje

Dobro poznati Etno duo Goga i Željko danas se svrstavaju među čuvare hrvatske glazbene kulturne baštine.
Varaždinska pjevačica koja je svoje vokalno usmjerenje sve više pronalazila u folklornoj glazbi s kojom je od rane mladosti odrastala i svestrani glazbenik iz Mačkovca, također profiliran tom vrstom glazbe, svoj su zajednički glazbeni put započeli u ljeto 2013. godine.

Dio zapisa izvornih pučkih pjesama koje je Gordana Lach kroz godine uspjela sakupiti po selima Zagorja i Međimurja, Željko Grahovec odlučio je osvježiti novim modernim aranžmanima, dajući im duh vremena u kojem živimo.

Braća Leonardo i Lucijan Reich su dečki iz Slemenica koji djeluju u KUD- u Žiškovec. Sviraju instrumente saksofon, trubu različite glazbene smjerove a najviše uživaju u interpretacijama tradicionalnih međimurskih pjesma i uživamo u tome. Predstavit će se s par pjesama od tradicionalnih međimurskih pjesama do dalmatinskih pjesama slavnog Olivera Dragojevića.

Županijski tamburaški orkestar „Stjepan Bujan-Stipić“ Čakovec

Tamburaški orkestar Stjepan Bujan – Stipić postao je istinski prepoznatljiv predstavnik tamburaške glazbe brojnim nastupima diljem Hrvatske i izvan njenih granica.

Od prvih nastupa na raznim manifestacijama do danas, orkestar postiže zapažene uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima i manifestacijama, pa je tako na Međunarodnom natjecanju tamburaških orkestara i sastava u Osijeku orkestar do sada osvojio deset zlata, jedno srebro, tri brončane plakete i zlatnu plaketu »Tambura Pajo Kolarić« s najvećom pohvalom.

Posljednjih godina orkestar postiže zapažene uspjehe na Susretima tamburaških orkestara i sastava u organizaciji Hrvatskog vijeća kulture, pa se tako može pohvaliti s tri treće nagrade u kategoriji koncertnih orkestara, prvom nagradom za najbolju izvedbu djela u izdanju Hrvatskog vijeća kulture zlatnu plaketu u kategoriji koncertnih orkestara, prvu nagradu u kategoriji koncertnih orkestara i grand prix nagradu za najbolje ocijenjeni orkestar, a uvršten je u Kulturne razglednice i umjetnički amaterski program, najreprezentativnija manifestacija kulturnog umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj.

Stručni voditelj je profesor Tomislav Cvrtila.

Ženska voklana skupina KUU-e Veseli Međimurci Čakovec

Ova talentirana ženska vokalna skupina dugogodišnja je nositeljica glazbene tradicije i prepoznatljiva po emotivnim i autentičnim izvedbama koje uvijek privlače široku publiku, bez obzira na uzrast. Njihova strast prema glazbi odražava se u svakoj noti, stvarajući poseban doživljaj.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije