NAJAVA IZLOŽBE

RIZNICA MEĐIMURJA Promocija knjige ‘Put međimurske nošnje’ i otvorenje multimedijalne izložbe

Izložba donosi impresivne fotografije, video zapise, i virtualnu stvarnost koja će oživjeti tradicijsku međimursku nošnju

U petak, 30. kolovoza 2024., s početkom u 19:00 sati, u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja, održat će se svečano predstavljanje knjige “Put međimurske nošnje” te otvaranje inovativne multimedijalne izložbe koja će posjetiteljima omogućiti da dožive bogatstvo međimurske baštine na potpuno novi način.

Izložba donosi impresivne fotografije, video zapise, i virtualnu stvarnost koja će oživjeti tradicijsku međimursku nošnju kroz moderne tehnološke alate. Ovaj događaj nije samo kulturno bogatstvo, već i prilika za povezivanje s našim partnerima iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske koji će nas počastiti bogatim kulturnim programom.

Nastupit će HKD Pomurje iz Lendave, Hrvatski klub August Šenoa iz Pečuha, te KUU „Veseli Međimurci” iz Čakovca, unoseći dodatnu živost i tradiciju u ovu večer.

Događaj predstavlja i završnicu projekta „Out of the box“, koji je posvećen revitalizaciji i očuvanju narodne nošnje, te je jedinstvena prilika da se uronite u nasljeđe Međimurja kroz spoj tradicije i moderne tehnologije.

Ulaz je slobodan, a izložba će biti otvorena do 10. rujna 2024. godine. Pozovite prijatelje i obitelj, te ne propustite priliku da budete dio ove posebne večeri koja će ostati u srcima svih ljubitelja kulture i tradicije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije