SVETI JURAJ U TRNJU

POSEBAN DAR ZA ŽUPNIKA Darku Kelemeniću poklonili velikog medu imena Đuro

- Da ne bi iz župe otišao sam, društvo će mu biti medo Đuro - rekli su župljani

U nedjelju su se vjernici župe Sv. Jurja u Trnju s puno emocija oprostili od svog dugogodišnjeg župnika, Darka Kelemenića. Nakon punih 25 godina predanog služenja ovoj župi, župnik Kelemenić napušta zajednicu i odlazi na novu dužnost u župu Pitomača.

Uz molitvu, pjesmu i suze, mještani su ispunili crkvu kako bi odali počast čovjeku koji je četvrt stoljeća bio njihov duhovni vođa, prijatelj i podrška. Svaki vjernik želio je stisnuti ruku omiljenom svećeniku, izražavajući zahvalnost za sve godine koje je proveo s njima.

Bilo je mnogo poklona koje će župnik Darko nositi sa sobom, ali posebno su se istaknuli darovi članova Pastoralnog i Ekonomskog župnog vijeća.

S obzirom na njegovu popularnost i utjecaj u zajednici, nazvali su ga “influencerom broj 1” te mu poklonili novi mobitel. No, iznenađenje dana bio je veliki medo imena Đuro, kojeg su mu poklonili kako bi imao društvo na novom putovanju.

“Neka ti Đuro bude društvo da ne ideš sam iz župe,” rekli su mu u šali, ali s dubokom zahvalnošću.

Ovaj oproštaj bio je dirljiv i pun ljubavi, a župljani će ga pamtiti kao trenutak u kojem su se od srca zahvalili svom duhovnom pastiru na svim godinama posvećenosti i nesebičnog rada. Župnik Kelemenić ostavlja dubok trag u srcima svih onih koji su ga imali priliku upoznati i s njim dijeliti dio svog života.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije