OPĆINSKO VIJEĆE

OPĆINA NEDELIŠĆE Sufinanciranje kamate i pri gradnji, donesena dva plana uređenja

Sjednica Općinskog vijeća Nedelišća 19. kolovoza navečer počela je aktualnim satom koji je otvorio načelnik Nikola Novak. Iznio je kako napreduju razne općinske investicije - od naselja do naselja

– U tijeku je rekonstrukcija vatrogasne garaže u Gornjem Kuršancu. Krov je prokišnjavao, a 7. rujna slavi se 50 godina DVD-a. U Pušćinama je krenulo postavljanje navodnjavanja na nogometnom igralištu.

– Uređen je i park Ciglenice, zamijenjeno je više igrala. Dogovoren je i izvođač za uređenje prostorije mjesnog odbora, u biti pročelja i dijela krovišta. U Gonjem Hrašćanu je pri kraju uređenje dječjeg igrališta u sportskom parku. Pri kraju je i projektiranje širenja i uređenja groblja. Što se tiče Paraga, dogovorena je slijedeća faza doma kulture, a to su stolarija i pročelje. U Macincu se dovršava još neka dokumentacija nakon postavljanja rasvjete od lovačkog doma prema Letini. Spremamo javnu nabavu za energetsku obnovu doma kulture te potom biramo izvođača. Črečan nam je trenutno bez većih investicija.

Potpisan je ugovor za uređenje spoja parkirališta od doma kulture prema trgovini u Pretetincu te se tamo uređuju i dječje igralište te vatrogasni dom. U potpunosti je dovršeno uređenje dječjeg igrališta u Slakovcu. U vatrogasnom domu uređuje se donja i dovršava uređenje prostorije na katu. Vrtić u Dunjkovcu je 14. kolovoza prošao tehnički pregled. Slijedi uređenje okoliša, soboslikarski radovi i namještanje. U tijeku je i zamjena stolarije na katu DVD-a. U Nedelišću je uređeno dječje igralište u Ulici Slavka Kolara. Potpisana su dva ugovora, jedan za gradnju centra za starije, a drugi za uređenje stadiona – iznio je načelnik Novak.

Na vijećničko pitanje Franje Cimermana odgovorio je kako nije bilo problema s natječajem za zapošljavanje u novom Dječjem vrtiću Lastavica u Dunjkovcu. Dobili su niz odgojiteljica sa stručnim ispitom i sve druge potrebne kadrove.

Spomenuo je kako se optička mreža, tzv. PRŠI, širi i na preostala naselja, osim na Nedelišće koje je, već je poznato, posebna priča. Tijekom aktualnog sata još je vijećnik Radovan Balog pitao kad će biti asfaltiran makadamski pristup Paragu s državne ceste.

Slijedio je dnevni red, prvom točkom je promijenjena odluka o sufinanciranju stambenih kredita. Odsad će se kamata mještanima sufinancirati i pri gradnji, a ne samo dogradnji. Natječaj će biti raspisan tijekom rujna.
Općinari su potom odobrili zaduživanje Nekretninama za uređenje stadiona, kao i samoj Općini kako bi mogla premostiti pojedine faze gradnje centra za starije – jer povrat novca iz europskih fondova ne stiže automatizmom, već se neko vrijeme čeka.

Dodajmo još kako je Općinsko vijeće donijelo Urbanistički plan uređenje područja između Ulice maršala Tita i Josipa Štolcera Slavenskog, kao i UPU područja Podvrtnice Trnavske ulice – oboje u Nedelišću.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije