korisne informacije

PRIBISLAVEC Preventivci čakovečke policije sudjelovali u protupožarnim aktivnostima

Prošlog petka, 16. kolovoza u Pribislavcu, policijski službenici Policijske postaje Čakovec u suradnji s djelatnicima Službe Civilne zaštite Čakovec, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Pribislavec i predstavnicima Općine Pribislavec proveli su preventivne aktivnosti usmjerene suzbijanju požara na otvorenim prostorima

Aktivnosti su provedene u cilju sprječavanja požara na otvorenom prostoru na području općine Pribislavec vezano uz provedbu programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2024. godini.

Mještani su educirani o čimbenicima koji pogoduju nastanku i širenju požara na otvorenom prostoru, s obzirom na godišnje doba (ljeto), usvajanje samozaštitnog ponašanja kod spaljivanja korova i drugih tvari na otvorenom prostoru, poduzimanje odgovarajućih preventivnih mjeri kod loženja vatre na otvorenom prostoru.

Građani su informirani i o aktualnim preventivnim projektima “Zajedno do veće sigurnosti” te o nacionalnom preventivnom projektu “Web heroj” (sigurnost na internetu).

U provođenju preventivnih aktivnosti, policijski službenici koristili su letke Policijske uprave međimurske “Zajedno do veće sigurnosti” i edukativne letke DVD-a Pribislavec i Civilne zaštite te razne promotivne materijale.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije