KOTORIBA

KOTORIBA Sigurna plovidba za sve generacije: MNK ‘Mura’ održao uspješnu edukaciju na vodi

Moto nautički klub „Mura“ Kotoriba tijekom srpnja i kolovoza 2024. godine održao je besplatnu Edukaciju o sigurnoj plovidbi na mirnim i tekućim vodama

Na teoretskom i praktičnim dijelovima sudjelovali su članovi kluba, djeca iz OŠ „Joža Horvat“ Kotoriba i građani. Edukaciju je vodio trener sportova na vodi Nenad Ujlaki dok su mu u praktičnom dijelu pomagali članovi našeg kluba Mihovil i Zvonko Legin te Franjo Zvošec.

Kroz edukaciju četrdesetak polaznika se u teoretskom dijelu upoznali s poviješću vodenih sportova, plovilima, opremom i hidrologijom, dok su u praktičnim dijelovima na Dravi i Muri savladali vještine upravljanja i veslanja raft čamcem, kajakom i SUP-om.

Posebno nas raduje što su na edukaciji bili prisutni roditelji djece kao i bračni parovi što dokazuje da su vodeni sportovi idealna prilika za obiteljska druženja u prirodi a za napomenuti je da je ovogodišnji odaziv na Edukaciju iznad svih naših očekivanja.

– Posebno hvala Zajednici sportskih udruga i saveza Međimurske županije koji su prepoznali naš projekt u sklopu kojeg smo i ove godine nabavili dodatnu opremu za rad kluba a koju su kroz Dan otvorenih vrata kluba imali priliku besplatno isprobati mještani Kotoribe pa i šire.

Na kraju da ne iznevjere tradiciju sudionici su se na kraju Edukacije družili uz okrjepu i pečeni jeger. Hvala svim sudionicima kao i svima koji su pomogli da se edukacija uspješno provede, ističu iz nautičkog kluba Mura.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije