ČAKOVEC

NAŠA BOLNICA Raspisan je natječaj za ravnatelja Županijske bolnice Čakovec

Upravno je vijeće prije dva dana, 16. kolovoza raspisalo natječaj za novog ravnatelja ili ravnateljicu Županijske bolnice Čakovec

U srpnju je novo Upravno vijeće Županijske bolnice Čakovec na čelu s Antoniom Marodi Medvedec smijenilo doktora Igora Šegovića s ravnateljske pozicije i imenovalo ga vršiteljem dužnosti ravnatelja.

Vjerovalo se kako će tu funkciju doktor Šegović obavljati još godinu dana, koliko najduže po zakonu može biti vršitelj dužnosti, no Upravno je vijeće prije dva dana, 16. kolovoza raspisalo natječaj za novog ravnatelja ili ravnateljicu Županijske bolnice Čakovec. 

Prvo smjena, onda natječaj

Kada je novo Upravno vijeće smijenilo doktora Šegovića kao ravnatelja Bolnice, prekinulo je i njegov mandat te je tako moralo raspisati novi natječaj. Vršitelj dužnosti s druge strane nema mandat, već zakonom ograničeno vrijeme od godinu dana u kojem smije obavljati dužnost ravnatelja do imenovanja novog, a to znači da doktor Šegović može biti vršitelj dužnosti jedan dan ili 365 dana.

Tko će biti novi ravnatelj?

Natječaj je raspisan nekoliko dana nakon što je donesen i novi Statut Bolnice, a rok prijave je 15 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama. O novom se ravnatelju nagađa već mjesecima, otkako se međimurska javnost suočila s činjenicom da je Županijska bolnica Čakovec potpala pod državno upravljanje.

Naravno, da se Međimurce pita, doktor Šegović bi i dalje bio ravnatelj Bolnice, no u igri je navodno više kandidata, između ostalog i Nikola Hren, predstojnik Područnog ureda Zavoda za zapošljavanje u Čakovcu. Sada možemo samo čekati i nadati se najboljem.

Puni link natječaja možete pogledajti ovdje

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije