OPĆINA ŠTRIGOVA

SVETI URBAN Za Rokovsko proštenje štrigovski su bregi puni traktora oldtimera

Uz Rokovsko proštenje, već 21. godinu zaredom u Svetom Urbanu održava se i povorka oldtimer traktora te njihov tradicionalni pohod po vinogradima

Međimurci kažu da je za Velku Mešu, odnosno Veliku Gospu ljeto na vrhuncu, a da za već sljedeći dan, za Rokovo počinje jesen, odnosno jesenski radovi u poljima i vinogradima.

Za Rokovsko proštenje u Svetom Urbanu tako se tradicionalno u vinograde postavlja klopotec kako bi se dozrelo grožđe zaštitilo od ptica i ostalih životinja željnih slatkih plodova.

Povorka duga 60 traktora

Uz Rokovsko proštenje, već 21. godinu zaredom u Svetom Urbanu održava se i povorka traktora oldtimera te njihov tradicionalni pohod po vinogradima, poput Vincekovog pohoda, ali na četiri kotača. Ove su godine domaćini rallyja vinarije Cmrečnjak, Horvat i Vuković, a u povorku se priključilo čak 60 traktora. Od Zetora, preko Johna Deera, do Porschea – na suncu su blještali ulašteni klasici.

Povorku pod pratnjom policije

“Netko mi je rekao da je žalosno što se u Svetom Urbanu vidimo samo jednom godišnje, no ja kažem da sam sretan što se uopće vidimo jednom godišnje”, započeo je s pozdravljanjem okupljenih traktorista i posjetitelja Josip Mikec iz Turističke zajednice Općine Štrigova, koji je i podsjetio vozače na osnovna pravila ponašanja u prometu, ali i da će policija pomno pratiti i provjeravati ispravnost vozila. “Pazite da pogodite cestu, a ne jarak”, zaključio je Josip Mikec, dok je načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik svima zaželio dobru zabavu i sigurnu vožnju.

Traktori kod vinara, a Podrumari u Urbanu

Kolonu odltimer traktora predvodio je Dejan Košak, domaćin iz Svetog Urbana, a na kraju njihovog višesatnog puta ispunjenog dobrom zabavom postavit će svečano i veliki klopotec u jednom od vinograda na štrigovskim bregima. A dok traktoristi voze po bregima, u Svetom Urbanu se naveliko slavi svetog Roka uz Tamburaški sastav Podrumari i bogatu ugostiteljsku ponudu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije