RUKOMET U VRATIŠINCU

RK „SOKOL“ VRATIŠINEC Memorijalni rukometni turnir „Bukovec i Farkaš“ i ove godine okupio rukometaše s područja Međimurja

Danijel, Zlatko i Antun bili su vratišinski rukometaši u čast kojima se već godinama organizira memorijalni rukometni turnir

Memorijalni rukometni turnir „Bukovec i Farkaš“ tradicija je koja živi u Vratišincu već gotovo 40 godina. Turnir je to koji je posvećen Zlatku Farkašu te Danijelu i Antunu Bukovcu.

Sve je započelo davne 1985. godine kada je po prvi put održan turnir u čast Danijelu Bukovcu, mladom perspektivnom rukometašu iz Vratišinca koji je svoju posljednju rukometnu utakmicu odigrao u svibnju te godine, nakon čega se njegov život prerano završio. 2007. godine vratišinski rukometni svijet ponovno je bio zavijen u crno, tragično je preminuo Zlatko Farkaš, Vratišinčarima poznat još kao Bajo.

Te godine, izvršni odbor donio je odluku da memorijalni turnir mijenja naziv u „Danijel i Bajo“ u čast mladim rukometnim nadama iz Vratišinca. Memorijalni rukometni turnir taj naziv nosio je sve do studenog 2017. godine kada je preminuo dugogodišnji trener, igrač te aktivist kluba Antun Bukovec.

Ove godine snage na vratišinskom terenu odmjerile su ekipe iz RK Sokol Vratišinec, MRK Čakovec, RK Prelog, RK Nedelišće te gosti iz Mađarske.

Treće mjesto osvojila je ekipa iz Muškog rukometnog kluba Čakovec, drugo ekipa Rukometnog kluba Prelog dok je prvo mjesto pripalo Rukometnom klubu Nedelišće. Najbolji igrač utakmice bio je Jakov Radek iz MRK-a Čakovec, najbolji strijelac Martin Goričanec iz RK-a Nedelišće s 16 pogodaka, dok je najbolji golman bio Marko Antonio Belić iz ekipe RK-a Prelog.

Organizatori turnira istaknuli su kako ih veseli da tradicija memorijalnog turnira traje od 1985. te da zahvaljuju sponzorima i Općini Vratišinec koja rado podržava rukometnu tradiciju Vratišinca. 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije