SVETA MARIJA

STARA DRAVA Međimurci spas od paklenih vrućina potražili na Dravi

Spas od najnovijeg toplinskog vala i paklenih vrućina odlučili smo danas potražiti kupalištu Stara Drava kod Svete Marije

Spas od najnovijeg toplinskog vala i paklenih vrućina odlučili smo danas potražiti na jednom od međimurskih kupališta i uputili smo se na ono kod Svete Marije poznato kao Stara Drava.

U šumovitom hladu skrivalo se nekoliko stotina posjetitelja, što mještana, što stranaca, a na kupalištu je vladao žamor i smijeh. Djeca su posebno uživala – kako i ne bi, svaka generacija Međimuraca iz donjeg kraja s nostalgijom priča o ljetu provedenom uz Dravu.

Idiličnu atmosferu razbila je jedino činjenica da je zbog visokih temperatura rijeka na nekim mjestima puna mulja. U šetnji šumarkom naišli smo veselo društvo koje je roštiljalo i zamolili smo ih za nekoliko fotografija.

“Nemojte nas slikati, sram nas je. Svi će vidjeti da smo presiromašni za more”, poručila nam je gospođa iz društva. “Ne, gospođo, upravo ste Vi najbogatiji jer imate ovu ljepotu nadohvat ruke”, bio je naš odgovor.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije