sveta marija

VELIKA GOSPA U SVETOJ MARIJI ‘Tu me majka Boga molit, bližnjeg ljubit nafčila’

Danas, 15. kolovoza diljem Hrvatske slavi se najljepši ljetni crkveni blagdan - Velika Gospa

Danas, 15. kolovoza diljem Hrvatske slavi se najljepši ljetni crkveni blagdan – Velika Gospa. Najveće slavlje u Međimurju svakako je bilo u Svetoj Mariji, u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Od ranog jutra donjomeđimurske ceste bile su pune hodočasnika iz obližnjih mjesta, od Preloga do Kotoribe, koji su pješačili do Marijinog oltara u Svetoj Mariji kako bi mogli sudjelovati na hodočasničkoj svetoj misi koju je predvodio prečasni Antun Štefan.

Tu me majka Boga molit, bližnjeg ljubit nafčila…

Stihovi “Tu me moja draga majka rodila; Tu me ona Boga molit, bližnjeg ljubit vučila; Boga molit, bližnjeg ljubit nafčila” tradicionalne međimurske pjesme odzvanjali su crkvom i srcima vjernika i podsjetili na važnost pripadanja, obitelji i domovine. “Došli smo svojoj Majci. Ona uvijek zna što nas muči i što nam treba. Majka uvijek ima srca za svakoga od nas. Osjećajmo se doma, jer ovdje je dom svih nas”, započeo je misu, a ujedno i pozdravio hodočasnike i mještane prečasni Antun Štefan.

Bogu predan život

Na blagdan Velike Gospe katolički vjernici prisjećaju se dogme svoje vjere: da je Blažena Djevica Marija dušom i tijelom po završetku svoga zemaljskog života uznesena u slavu neba u društvo sa svojim uskrslim sinom Isusom Kristom. To je, kako vjeruju katolici, završnica njezina Bogu predanog života, vrhunac i cilj kojem je okrenuta svaka ljudska egzistencija.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije