zdrav početak dana

Želite zdrav doručak? U samo tri koraka možete napraviti zobenu kašu bogatu hranjivim tvarima

Zdrav doručak je izrazito važan i nikako ga ne bismo smjeli preskočiti.

Njime u organizam unosimo čak 40 posto dnevnih energetskih
potreba. Kako biste dobili najviše hranjivih tvari, možda mislite
da je smoothie ili proteinski shake jedini način za to, ali to
baš i nije tako. Ideja za izrazito hranjiv doručak koji vas dugo
držati sitima?

Zobena kaša. Može se činiti dosadnim i bezukusnim, ali kada ju
pojačate dodacima poput voća i orašasti plodova, može biti
izrazito ukusna. Osim toga, u svoje jelo možete staviti čak
i više hranjivih tvari nego što mislite – evo kako napraviti
najbolju zdjelu, piše Mind Body Green.

Kako napraviti zdjelu zobene kaše bogatu hranjivim
tvarima? Kako biste izvukli maksimum iz jutarnje zobene
kaše, trebali biste se usredotočiti na označavanje važnih
nutrijenata, uključujući proteine. Ovo je popis dodataka
najboljeg okusa koji će vašu zdjelu učiniti bogatom proteinima i
ukusnom. 

Korak 1 – odaberite protein: maslac od orašastih plodova po
izboru, proteinski prah, sirovi bademi, grčki jogurt.

Korak 2 – odaberite voće: Možda već imate omiljeno voće
koje možete kombinirati sa zobenom kašom, ali zašto ga ne biste
malo promijenili? Možete brati koštuničavo voće, od slatkih crnih
trešanja do bobičastog voća svih vrsta, pa čak i agruma poput
naranči. Ako ovo jelo jedete tek povremeno, možete se odlučiti i
za smrznuto voće; jednostavno odmrznite prije sastavljanja
posude. Na ovaj način ćete uštedjeti novac i spriječiti bacanje
hrane.

Korak 3 – nadopunite ju preljevom: Da biste svojoj
jutarnjoj zobenoj kaši dodali malo teksture, ubacite šaku
orašastih plodova za hrskavost. Svoju zdjelu možete nadopuniti
orasima, bademima, indijskim oraščićima ili drugim orašastim
plodovima koji vam se više sviđaju. Slobodno ubacite i neke chia
sjemenke za prijeko potrebne omega-3 masne kiseline. Ako vam
treba malo zaslađivača, po vrhu pokapajte malo meda ili nektara
agave. Možete čak uzeti i mrvicu cimeta ili muškatnog oraščića da
dodate više okusa.

Preporučeno
Najnovije