NOVA PLAĆA

MURSKO SREDIŠĆE Gradonačelnikova se plaća prilično  podebljala

Gradonačelnik Dražen Srpak je iskoristio zakonsku mogućnost

U Murskom Središću održana je sjednica Gradskog vijeća, 24. po redu u ovom sazivu. Nakon aktualnog sata i usvajanja polugodišnjeg obračuna proračuna, rasprave nacrta strateškog razvojnog plana do 2031. godine, stanja u prometu, osnivanju i imenovanju Povjerenstva za zakup i prodaju zemljišta, polemiku je izazvala točka vezane uz povećanje plaće gradonačelniku.

Gradonačelnik Dražen Srpak je iskoristio zakonsku mogućnost, pa će mu neto plaća sada iznositi blizu tri tisuće eura.

I dok su vijećnici iz vladajuće većine isticali zalaganje gradonačelnika uključujući privlačenje stotina milijuna eura te činjenicu da mu se plaća nije dizala dugi niz godina, oporba je istaknula da povećanje od pedeset posto, na oko 2800 eura, nije korektno.

Podsjetimo, koeficijent za gradove do 10000 stanovnika može biti do 4.55, Mursko Središće s okolicom ima oko 5855 stanovnika, što je skoro upola manje, pa bi bio korektniji koeficijent od 2.67 umjesto 4.35.

Gradonačelnik je u odgovoru istaknuo da je svjestan da će biti “populističkih naslova”, ali da su rasle plaće svima osim njemu te da nije dobio povišicu od 2017. godine, a u međuvremenu su u Gradskoj upravi plaće veće za 31 posto ( i još će rasti), u vrtiću za 35 posto, u Murs-Ekomu za 100 posto.

Odluka je na kraju usvojena s devet glasova za i dva protiv.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3616

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije